Tuusulan kirkon opastukset
Tuusulan kirkko kesäisessä auringonpaisteessa.

Tuusulan kirkon opastukset

Tule tutustumaan Tuusulan kirkkoon (Kirkkotie 34, Tuusula).

Opastukset Tuusulan kirkossa kesä-elokuussa tiistaisin ja torstaisin.

Opastuksen aikana kuulet mm.

• Miten tuusulalaiset saivat oman kirkon
  • Mitä kirkko kätkee hirsiseiniensä suojiin
  • Tarina sotasaaliina tuodusta messukasukasta
  • Tietoa lattian alle hautaamisesta
  • Pekka Halosen värimaailma

Ja monta muuta mielenkiintoista yksityiskohtaa kirkosta.

Opastuksen kesto on noin puoli tuntia. Vapaa pääsy.

Tulevia tapahtumia

Ti 2.6.2020 15:00–15:30
Tuusulan kirkko
Opastukset Tuusulan kirkossa kesä-elokuussa tiistaisin ja torstaisin. Opastuksen aikana kuulet, miten tuusulalaiset saivat oman kirkon ja mitä se kätkee hirsiseiniensä suojiin. Tutuiksi tulevat sotasaaliina tuotu messukasukka, lattian alle hautaaminen, Pekka Halosen värimaailma ja monta muuta mielenkiintoista yksityiskohtaa kirkosta. Opastuksen kesto on noin puoli tuntia, vapaa pääsy.

To 4.6.2020 15:00–15:30

Su 7.6.2020 14:00
Kellokosken kirkon opastus
Kellokosken kirkko
Tervetuloa tutustumaan Kellokosken kirkkoon. Noin puolen tunnin opastuksen aikana kuulet kirkon vaiheista ruukin ja sittemmin seurakunnan kirkkona. Opastuksessa selviää myös, miksi kirkonkello lakkasi yhtäkkiä soimasta ja miten Totti Carlander liittyy Kellokosken kirkkoon. Opastamassa Maija Vuorinen. Vapaa pääsy.

Kellokosken kirkko, Männistöntie 5, 04500 Kellokoski
Ti 9.6.2020 15:00–15:30

To 11.6.2020 15:00–15:30

Su 14.6.2020 14:00
Kellokosken kirkon opastus
Kellokosken kirkko
Tervetuloa tutustumaan Kellokosken kirkkoon. Noin puolen tunnin opastuksen aikana kuulet kirkon vaiheista ruukin ja sittemmin seurakunnan kirkkona. Opastuksessa selviää myös, miksi kirkonkello lakkasi yhtäkkiä soimasta ja miten Totti Carlander liittyy Kellokosken kirkkoon. Opastamassa diakoni Tiina Penttilä. Vapaa pääsy.

Kellokosken kirkko, Männistöntie 5, 04500 Kellokoski
Ti 16.6.2020 15:00–15:30