Tuusulan kirkon ja kirkkopuiston sekä Kellokosken kirkon opastukset
Tuusulan harmaa puukirkko näkyy taustalla. Sen edessä kolme naista seisoo oranssin sateenvarjon alla. Vieressä näkyy osin hautakivi.

Tuusulan kirkon ja kirkkopuiston sekä Kellokosken kirkon opastukset

Tuusulan kirkko ja kirkkopuisto

Tuusulan kirkossa ja kirkkopuistossa alkavat kesäkuussa opastukset, jotka jatkuvat läpi kesän elokuun loppuun asti.

• Kirkon opastus tiistaisin ja torstaisin klo 15
  • Kirkkopuiston opastus (lähtö kirkon ovelta) keskiviikkoisin klo 15, mukaan mahtuu max 25 ensimmäistä osallistujaa/kerta

Tuusulan 1734 rakennettu puukirkko kätkee sisäänsä pitkän historian ja monia tarinoita. Kirkkopuistoon on haudattu tuusulalaisia merkkihenkilöitä, mutta mielenkiintoisia ovat monet muutkin ihmiskohtalot. Opastuksissa kuulet lisää ja tutustut kotiseutuun uudesta näkökulmasta.

Kellokosken kirkko

Kellokosken kirkon opastukset alkavat sunnuntaina 7.6. ja jatkuvat läpi kesän elokuun loppuun asti.

• Opastus su klo 14

Kellokosken kirkko on alun perin Kellokosken ruukin kirkko. Opastuksen aikana kuulet tarinoita ruukin ajasta ja Kellokosken kirkon toiminnasta sekä kirkkoon liittyvistä henkilöistä.

Opastusten kesto

Opastukset kestävät noin puoli tuntia ja niihin on vapaa pääsy.

Pidetään toisistamme huolta

Toimimme tämänhetkisten koronasuositusten mukaisesti, joten opastuksissa huolehditaan turvaväleistä ja hygieniasta.

Tulevia tapahtumia

Ti 14.7.2020 15:00–15:30
Tuusulan kirkko
Opastukset Tuusulan kirkossa kesä-elokuussa tiistaisin ja torstaisin. Opastuksen aikana kuulet, miten tuusulalaiset saivat oman kirkon ja mitä se kätkee hirsiseiniensä suojiin. Tutuiksi tulevat sotasaaliina tuotu messukasukka, lattian alle hautaaminen, Pekka Halosen värimaailma ja monta muuta mielenkiintoista yksityiskohtaa kirkosta. Opastuksen kesto on noin puoli tuntia, vapaa pääsy.

Ke 15.7.2020 14:15
Musiikkihetki
Tuusulan kirkko
Keskiviikon musiikkihetkessä esiintyy Materon perhe ystävineen. Kesto n. 20 min. Vapaa pääsy. Musiikkihetken jälkeen voit osallistua Kirkkopuiston opastukseen klo 15.

Ke 15.7.2020 15:00
Tuusulan kirkon kirkkopuisto
Tule tutustumaan Kirkkopuistoon Tuusulan kirkon ympärillä. Opastetulla kierroksella tutustutaan kirkkopuiston hautoihin ja sitä kautta Tuusulan historiaan. Aleksis Kiven ja Pekka Halosen hautojen ohella tutuksi tulee kartanoiden väkeä ja sotasankareita. Entä mikä on itkevän enkelipatsaan tarina? Vapaa pääsy. Lähtö kierrokselle kirkon Kirkkotien puoleiselta ovelta. Mukaan mahtuu 25 henkilöä/kierros.

To 16.7.2020 15:00–15:30

Su 19.7.2020 14:00
Kellokosken kirkko
Tervetuloa tutustumaan Kellokosken kirkkoon. Noin puolen tunnin opastuksen aikana kuulet kirkon vaiheista ruukin ja sittemmin seurakunnan kirkkona. Opastuksessa selviää myös, miksi kirkonkello lakkasi yhtäkkiä soimasta ja miten Totti Carlander liittyy Kellokosken kirkkoon. Opastuksia pitävät seurakunnan työntekijät. Vapaa pääsy.

Ti 21.7.2020 15:00–15:30

Ke 22.7.2020 10:00
Tuusula-päivä, kirkko auki klo 10-16
Tuusulan kirkko
Tuusula-päivänä kirkko on auki ja opas paikalla klo 10-16. Klo 14.15 päivämusiikkihetki: Marko Korven-Korpinen, piano. Klo 15 opaskierros Kirkkopuistossa, lähtö kirkon pääovelta (Kirkkotien puoleiselta ovelta).

Ke 22.7.2020 14:15
Musiikkihetki
Tuusulan kirkko
Keskiviikon musiikkihetkessä esiintyy Marko Korven-Korpinen, piano. Kesto n. 20 min. Vapaa pääsy. Musiikkihetken jälkeen voit osallistua Kirkkopuiston opastukseen klo 15.

Ke 22.7.2020 15:00

To 23.7.2020 15:00–15:30