Kirjoitettuja sanoja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
naisen kädet, jotka ovat täynnä tekstiä sormia myöten

Kirjoitettuja sanoja

Kirjoitan kirjaimia peräkkäin, yhdistelen niitä, kirjoitan sanoja, kiehtovia, vangitsevia, salaperäisiä ja monimerkityksellisiä. Kirjoitan, koska se on hauskaa, vapauttaa, tunnen siihen tarvetta, haluan kertoa jotain, haluan leikkiä sanoilla ja paljon monta muuta juttua.

Oletko sinä siirtynyt koronan takia kirjoitettuun viestintään tai puhelimeen? Entä onko sinulle helpompaa kirjoittaa joistain asioista kuin puhua, varsinkin vahvan varauksen sisältävistä tunteista ja ajatuksista? Minulle se on helpompaa.

Mutta, kuinkas minulle on käynytkään…Kun sormeni tavoittavat tietokoneen tai kännykän näppäimistön, avautuvat sieluni hiljaa pysyneet lukot ja silloin nopeasormiselta alkaa tulla tekstiä, jota valitettavasti toisinaan kadun. Kännykällä viestin lähettäminen on nopeaa, toisinaan liiankin helppoa ja nopeaa.

Ajattelenko, mitä kirjoitan? Ajattelen kyllä, mutta mieleni saattaa muuttua jo aika pian kirjoittamisen jälkeen. Mieleni tyyntyy ja näenkin asiat selkeämmin. Viestini vastaanottaja saattaakin ymmärtää kirjoittamani eri tavoin, kuin olin ajatellut. Kirjoittaessani kuvittelen, että toinen ymmärtää minun sanani samoin kuin minä olen ne tarkoittanut. Mutta ei se ole läheskään aina noin. Väärin ymmärtämisen mahdollisuus on melkoinen. Kaikki ne sisimpäni tunteiden ja ajatusteni vivahteet pysyvät vain minulla. Viestinnästähän puuttuvat tekstiviesteissä monet informatiiviset ulottuvuudet, katse, ääni, eleet, välitön vuorovaikutus ja niiden kaikkien tuoma informaatio. Vähemmän haitallinen, ennemminkin huvittava on, ennakoiva tekstin syöttö. Se saa ihmeellisiä muunnoksia viesteihin. Milloin olen ollut käräjillä, kun piti lukea kirpputorilla, milloin aika muuttuu siaksi.

Minä kirjoittelen kaikenlaista ja minun mielipiteeni ja ajatukseni muuttuvat jatkuvasti. Joku on sanonutkin, että vain nainen voi muuttaa mielipidettään kesken lauseen. Asioilla on niin monta puolta ja mitä enemmän niitä ruotii, sitä enemmän löytyy eri kulmia asioihin. Asioistahan voi kirjoittaa monin tavoin, samoin kuin maisemasta taiteilija voi maalata miljoonia eri versioita. Minä valitsen sanat, jotka ensimmäisinä tulevat virtana mieleeni ja siirrän ne suoraan näppäimille.

 

Tarja Kataja
diakoni

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: