Vanhustenpäivän juhla verkossa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
vihreällä pohjalla teksti "onni on vanheta" ja sen ympärillä ikään kuin vihreä lehtiseppele.

Vanhustenpäivän juhla verkossa

Ikääntyvien ihmisten toivo ja onnellisuus ovat kantavia teemoja Vanhustenviikolla 4.-11.10.2020

Vanhustenviikon teema Onni on vanheta – Lyckan kommer med åldern sai tänä vuonna erilaisen sävyn, kun moni ikääntynyt vietti kevään ja kesänkin poikkeusoloissa ja eristyksessä. Edelleen ikääntyneet itse ovat varovaisia liikkumaan kotinsa ulkopuolella. On ollut entistä tärkeämpää saada heille piristystä, virkistystä ja toimintakyvyn ylläpitoa tukevaa toimintaa suoraan kotiin.

Ikääntyneille ja heidän läheisilleen järjestetty vuosittainen Vanhustenpäivän pääjuhla pidetään tänä vuonna Naantalissa sunnuntaina 4. lokakuuta. Juhlaa suunniteltaessa yhdessä Naantalin kaupungin ja vanhusneuvoston kanssa on selvästi käynyt ilmi, että tarve ja halu sosiaaliseen kanssakäymiseen on suuri. Juhlan järjestelytoimikunta on tarkkaan seurannut viranomaisten ohjeita tapahtumien järjestämisestä ja mukauttanut juhlajärjestelyjä sen mukaisesti.

- Tänä vuonna tuomme arvokkaan juhlan suoraan kaikkien ikääntyneiden kotiin. Juhla lähetetään suorana tv-lähetyksenä AlfaTV:ssä sunnuntaina 4.10. klo 13.00, Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Anni Lausvaara kertoo.

 Lähetys juhlasta on katsottavissa jälkikäteen AlfaTV:n Permanto.fi palvelusta.