Liikkuminen tekee hyvää
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
nainen juoksee hymyillen kohti kameraa. Rinnassa on numerolappu. Taaempana juoksee miehiä.

Liikkuminen tekee hyvää

On olemassa sanonta "vierivät kivet eivät sammaloidu". Rolling Stones-rockyhtye on tästä hyvä esimerkki. Yhtye on toiminut 1960-luvulta näihin päiviin saakka lähes 60 vuotta eikä hyytymisen merkkejä ole näköpiirissä.

Raamatun luomiskertomuksen alussakin sanotaan "Jumala henki liikkui vetten päällä." Jumala oli liikkeellä ja alkoi tapahtua suuria asioita: koko luomakunta sai syntynsä. Mitään ei olisi syntynyt, jos Jumala olisi jäänyt paikalleen jököttämään.

Liikkeellä oleminen on elämän merkki. Pääsiäisaamuna Pietari ja Johannes juoksivat kilpaa tyhjälle haudalle. - Apostoli Paavali käveli evankeliumin julistustyönsä aikana 20 000 kilometriä. Ja tulosta tuli: kristinusko levisi kaikkialle. Mitään ei olisi tapahtunut, jos Paavali olisi jäänyt paikoilleen.

Raamatussa puhutaan aika paljon liikkumisesta ja juoksemisesta, kun kuvataan hengellistä elämää. Habakukin kirjassa sanotaan, että näky pitää kirjoittaa niin selvästi tauluihin, että "sen näkee juostessakin lukea." Paavali oli varmaan seurannut sen aikaisia urheilukilpailuja, kun hän kirjoittaa mm. näin : "Minä juoksen kohti päämäärää, voittopalkintoa..." (Fil.3).

Evankelista Kalevi Lehtinen oli 5000 metrin olympiavoittajan Lauri Lehtisen poika. Hän oli varmaankin isältään saanut juoksukipinän, kun hän vielä yli 70-vuotiaanakin kävi juoksulenkeillä.

Liikkuminen auttaa myös henkisen ja hengellisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Liikkumisen terveysvaikutukset ovat huomattavat. On tutkimustietoa siitä, että liikunta piristää ja tekee onnellisemmaksi harrastajansa. Se tuo iloa elämään. Liikkuva usein myös syö terveellisesti. Hän jaksaa työssäkin hyvin ja on harvoin sairaana.

Liikkumisessa kaikkein vaikeinta on alku, liikkeelle lähtö, sohvan pohjalta nouseminen. On kyse itsensä voittamisesta. Kun on saanut lähdettyä liikkeelle, paljon on jo voitettu. Liikkumisen tapoja on paljon tänä päivänä.

Siis ei muuta kuin liikkeelle! Vierivät kivet eivät ehdi sammaloitua. Liikunnan iloa!

Timo Huuhtanen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: