Isä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Isä ja tytär kävelevät käsi kädessä.

Isä

"On oltava vahva, koska maailma on kova", väität.
Se on valhe. Maailma on kova, koska sinä olet itse vahvistanut itsesi omalla ylpeydelläsi.

"Älkää rakastako maailmaa, älkää sitä, mikä maailmassa on. Jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaudella ei ole hänessä sijaa. Sillä mitä kaikkea maailmassa onkin, ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä, se kaikki on maailmasta, ei Isästä. Ja maailma himoineen katoaa, mutta se, joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti."
1. Joh 2:15‭ -‬17

Kasvoin pelossa. Koska sota oli vienyt hermot, väkivalta sumentanut järjen ja viina vahvuuden välineenä turvan. Kasvoin isän kanssa, mutta vailla isää. Paikalla joskus, harvoin läsnä. Vetäydyin omiin oloihini. Kohtasin enkeleitä.

"Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä. Sillä minä sanon teille: heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun taivaallisen Isäni kasvoja."
Matt. 18:10

Lapsi on titteli. Arvonimi. Rooli. Olet aina jonkun lapsi, vaikka vanhempasi olisivat jo pois nukkuneet ja itsellesikin vuosia kertynyt. Muistathan, että ei ole koskaan sinun lapsesi syy, mitä ikinä sinun lapsuudessasi onkaan tapahtunut. Olet myös taivaan Isän lapsi.

"Isät, älkää aina moittiko lapsianne, etteivät he masentuisi."
Kol. 3:21

Taivaan Isä. Otit minua niskasta kiinni. Hellästi ja lempeästi ravistelit pois kovan panssarin, jonka olin itse ympärilleni rakentanut. Koska maailmanvahvat naiset eivät kestäneet nähdä herkkyyttäni. Ei minusta tullut vahvaa naista, vaikka heidän kanssaan paljon aikaa vietinkin. Ei, minusta tuli entistäkin heikompi. Käänsin heille selkäni ja turvauduin Jeesukseen. Se kannatti.

Mieskin saa olla heikko. Isänäkään sinun ei tarvitse aina olla oikeasti se maailmanvahvin. Olethan sinäkin taivaallisen Isämme lapsi ja näin myös tarvitseva. Pyyntöni on, että olitpa sitten isä tai et, ole tytöille hellä ja lujasti lempeä. Jämäkkä ja rakastava.

”... älä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi -- minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni."
Jes. 41:10

Isä, ota tyttäresi syliin mahdollisimman usein. Näin autat häntä pysymään lempeänä ja kasvamaan rakastavaksi naiseksi. Näin luot häneen turvallisuuden tunnetta silloinkin, kun maailma murjoo. Ja kun sinua ei enää luonamme ole, hän on oppinut kunnioittamaan toisia ihmisiä, olematta maailmanvahva nainen ja turvaamaan kaikessa taivaalliseen Isäämme.

Kaikille isille lähetän terveisiä Tuusulan seurakunnissakin vierailleiden Even ja Ossin laulun myötä.

Nina Vitikainen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: