Kelloton
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Taskukello.

Kelloton

Aika kulkee, matelee tai jopa juoksee. Juoksenko minä? Haastaisinko itseni kellottomaan viikkoon, tuon hetkiä mittaavan aparaatin hylkäämiseen kaapin perimmäiseen nurkkaan hoputtamaan vaatteita järjestykseen. Miten minun työni sujuisivat sitten, huomaisinko, milloin on aika liittyä teamsiin tietokoneen ääressä tai rientää johonkin tapaamiseen?

Kyllä, tietokonehan lähettää lukemattomia muistutuksia erilaisista tulevista tapahtumista. Tuskin olisi mitään haittaa, jos menisin varmuuden vuoksi aikaisin tapaamisiin. Voisin valmistautua siihen henkisesti paremmin. Syömisen muistamisessa ei olisi ongelmia, kurina vatsassa pitää siitä huolen. Työpäivän loppumisen huomaa vedon loppumisesta, ei siihen kelloa tarvita, jos veto on loppu, niin se on loppu. Voimat vähenevät ja ajatus alkaa takkuilla, keskittyminen herpaantuu.

Missähän kohtaa minua sijaitsee se ns. sisäinen kello? Olenkohan hiljentänyt sen äänen tai peräti tappanut sen? Voisiko se vielä rauhoittaa minut uneen illalla sydämeni tahtiin jumputtavalla lyönnillään.

Monet nykyajan keksinnöt muistutuksineen ja Areenoineen, ympärivuokautiset palvelut sun muut helpottavat elämääni.  Mihin siis tarvitsen kelloa! Vanhan sananlaskun mukaanhan kello on hyödytön kapistus suojelemaan meitä vahingoilta. Vahinkohan ei tule kello kaulassa. Vahingon tapahduttua lääkärinvastaanottoajastakin tulee muistutus kännykkään.

Sanotaan, että kiire on pirun keksintö. Onko kellokin? Ovatko kello tai kalenteri minulle enemmän renkejä kuin isäntiä? Sama koskenee noita kaikkia nykyajan teknisiä vempeleitä, kuten tietokone ja kännykkä. Kuka määrää tahdin?

On asioita, joita ei voi kiirehtiä tai suunnitella. On pakko elää hetki ja päiväkerrallaan. Siinä ollaan aika pienellä paikalla. Silloin on hyvä, jos on luottamusta siihen, että elämä kantaa. Minä tosin uskon, että asiat ovat suuremmissa käsissä, Jumala kantaa elämäämme ja että kaikki asiat ja ajat ovat jo hoidossa ja tiedossa Hänellä.

Tarja Kataja

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: