Verkkopyhäkoulu 1/2021
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
kukkaketo, jolla paljon erivärisiä punaisi, keltaisia ja sinisiä kukkia

Verkkopyhäkoulu 1/2021

Heippa kaikki ja tervetuloa verkkopyhäkouluun.

Meillä on aiheena Jumalan luomistyö.
Saamme katsella hartausvideon, jossa kerrotaan Luomiskertomus.

Näin keväällä, kun luonto alkaa puhjeta kukkaan, on hyvä muistaa, kuinka kauniin maailman Jumala on meille luonut. Varjellaan ja suojellaan sitä, jotta saamme aina nauttia siitä.

Kun tiedämme, mitä kaikkea Taivaan Isä on luonut, olisi kiva idea leikkiä Laiva on lastattu-leikkiä; eläimillä ja kasveilla.

Sivun lopussa on verkkopyhäkoulun tehtävä, jonka voit tehdä hartausvideon jälkeen.

Hei, olen muuten lisännyt muokatun  raamatunkertomuksen tänne videon jälkeen! Lue se, niin tehtävän ratkaiseminen sujuu leikiten. Ethän lue vastauksia ennen kuin olet itse yrittänyt ratkaista ne.

Ihan viimeisenä liitteenä on myös värityskuva ja askartelu, joita voit tehdä kun olet katsonut videon.

Mukavia hetkiä pyhiksen parissa. Ensi kerralla aiheena on Kadonnut lammas.


T Maarit ja Sari

 

Luomishartaus

 

Luomiskertomus

(Raamattu 1 Moos 1:1 - 2:3 muokattuna)
Alussa ei ollut mitään, oli ihan pimeää. Sitten Jumala sanoi: ”Tulkoon valo!” Ja valo tuli. Tuli päivä ja yö. Se oli ensimmäinen päivä.

Sitten Jumala sanoi: ”Tulkoon kaartuva kansi vesien väliin, erottamaan vedet toisistaan”. Jumala nimitti kannen taivaaksi. Se oli toinen päivä.

Jumala sanoi: ”Kokoontukoot taivaankannen alapuolella olevat vedet yhteen paikkaan, niin että maan kamara tulee näkyviin.” Jumala nimitti kiinteän kamaran maaksi, ja sen paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän nimitti mereksi ja järveksi. Jumala sanoi: ”Kasvakoon maa vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita.” Näin syntyivät ruoho, kukat ja puut. Maa alkoi viheriöidä. Se oli kolmas päivä.

Sitten Jumala sanoi: ” Tulkoon valoja taivaankanteen erottamaan päivän yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa määräaikoja, hetkiä ja vuosia.” Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman, auringon, hallitsemaan päivää ja pienemmän, kuun, hallitsemaan yötä, sekä tähdet. Se oli neljäs päivä.

Jumala sanoi: ”Vilisköön vedet kaloja! Lennelkööt linnut maan yllä!” Niin Jumala loi suuret meripedot ja kaikki muut elävät olennot, joita vedet vilisevät, sekä kaikki siivekkäiden lajit. Näin meni viides päivä.

Jumala sanoi: ”Tuottakoon maa kaikenlaisia eläviä olentoja, kaikki karjaeläinten, pikkueläinten ja villieläinten lajit.” Jumala loi vielä kaikki muut eläimet. Jumala sanoi: ” Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja, karjaeläimiä ja maata ja kaikkia pikkueläimiä, joita maan päällä liikkuu.” Näin Jumala loi ihmiset ja siunasi heidät. Se oli kuudes päivä.

Jumala katsoi luomistyötään. Kaikella oli oma paikkansa, näin oli hyvä. Sitten tuli erityinen päivä. Sinä päivänä Jumala ei luonut mitään, se oli seitsemäs päivä, lepopäivä.


pdf liite

Verkkopyhäkoulun tehtävä

pdf liite

Verkkopyhäkoulun värityskuva

pdf liite

Verkkopyhäkoulun askartelu