Luottamushenkilö kysyy kansainvälisestä työstä, osa 2/10
Liisa Sirénillä on sininen puserto, silmälasit ja vaalea polkkatukka.

Luottamushenkilö kysyy kansainvälisestä työstä, osa 2/10

Luottamushenkilö Liisa Sirén

• KERTOO, mitä tämä aika on merkinnyt hänelle
  • KYSYY Teressa ja Janne Juhaninmäeltä heidän työstään ja elämästään Tansaniassa
  • Juhaninmäkien UUTISKIRJE löytyy ihan tekstin lopusta

LYHYESTI: Seurakuntamme tukee Tansaniassa Teressa ja Janne Juhanimäen työtä. Teressa toimii Suomen Lähetysseuran itäisen ja eteläisen Afrikan aluejohtajana, ja Janne toimii Lähetysseuran itäisen Afrikan hankehallinnon koordinaattorina. Seurakuntamme tukee lähetystyötä yhteensä kahdeksassa eri maassa.

Mitä tämä aika on merkinnyt sinulle, Liisa?

Korona-aika on ainakin minulle lisännyt kiitollisuutta..ja  on ollut enempi aikaa omille ajatuksille.
Ei tarvitse aina jaksaa ja yrittää. On yksi joka jaksaa eli Jeesus Herramme ja Vapahtajamme. Hänen täytetyssä työssä myös meidän levoton sydämemme saa levon.
"Olen puhununt teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi"  Joh.15:11

Entä mitä haluaisit kysyä Teressalta ja Jannelta Tansaniassa?

1) Teressa ja Janne Juhaninmäki, millaisessa tilanteessa tai milloin teille syntyi ajatus lähetystyöhön lähtemisestä ja oliko se jotenkin selvää, että alue olisi Afrikka?

Ajatus on molemmille syntynyt jo lapsuudesta saakka. Jannen täti oli lähetystyössä Taiwanilla ja sitä kautta lähetystyö tuli tutuksi kuvien ja kuulumisten kautta. Elämä ja työ ulkomailla joskus aikuisena jäi kiehtomaan. Teressa on itse lähetyslapsi ja sitä kautta perhe on ollut vahvasti linkittyneenä lähetystyöhön lapsuuden ja nuoruuden ajan. Kun tutustuimme ja aloimme seurustella vuosituhannen alkupuolella, molempien haaveet kansainvälisestä työstä tuli silloin jaettua toisille ja olivat myös melko samansuuntaiset. Siitä lähti liikkeelle yhteinen tähtäin lähteä jossain vaiheessa ulkomaille, joka sitten toteutui ensimmäisen kerran syksyllä 2010. Afrikkaan meno ei ollut lainkaan itsestään selvää. Olimme ensimmäiset seitsemän työvuotta Aasiassa, Nepalissa, vasta kaksi vuotta sitten loppukeväästä tuli mahdollisuus lähteä Tansaniaan ja tartuimme tähän tilaisuuteen nähdä työtä ja arkea myös erilaisessa kulttuurissa.

2) Voitteko kertoa jonkun teitä koskettaneen tapahtuman ajalta, kun olette olleet siellä?

Näitä tapahtumia on ollut vuosien aikana monia, eikä niitä oikein osaa laittaa järjestykseen. On koskettavaa nähdä, kun yksittäinen ihminen saa kokea toivon omassa elämässään ja työmme kautta heidän elämäntilanteensa muuttuu jollain tavalla pysyvästi. Se on enemmän kuin annettu tuki, joka usein johtaa vain lyhyeen tilanteen kohentumiseen. Pysyvämpi muutos näkyy siinä, kun vaikka alakastinen nuori nainen Nepalissa tai albinismin kanssa elävä nuori nainen Tansaniassa saavat kokea, että he voivat itse saada hallinnan tunteen elämässään, voivat elättää itsensä ja perheensä, heidät hyväksytään sellaisena kuin he ovat ja heitä jopa arvostetaan heidän omissa yhteisöissään. Sellainen koskettaa.

3) Mitä arvelette, mitä jäätte aikanaan kaipaamaan kyseisistä maista?

Jäämme varmasti kaipaamaan ihmisiä keiden kanssa olemme tehneet töitä, paikallista kulttuuria ja tapaa ajatella elämästä usein niin eri tavoin kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Uskomme myös voivamme ottaa osan siitä asenteesta mukaamme Suomeen, kun joskus palaamme pidemmäksi aikaa. Kaikki siis onneksi ei tarvitse jäädä vain muistoihin. Tulemme varmasti kaipaamaan myös työn ulkopuolelta, esimerkiksi lasten koulun kautta tulleita kansainvälisiä ystävyyssuhteita. Monia heistä kun ei välttämättä koskaan näe enää uudelleen, vaikka palaisi kyseeseen maahan vielä takaisin. Sekä Nepalista että Tansaniasta tulemme kaipaamaan myös kaunista luontoa ja upeita hetkiä perheenä henkeäsalpaavissa maisemissa.

Mikäli haluat lukea enemmän
seurakuntamme lähetys- ja kansainvälisestä työstä

ota yhteyttä Johanna Makkoseen:
**@**
tai p. 040-740 8191. Lähetämme sinulle kirjepostitse tai sähköpostitse uutiskirjeitä.

pdf liite

Tansanian kirje/ tammikuu 2021