Kesäkauden avaus!
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Puun kanto heinien keskellä.

Kesäkauden avaus!

Poistimme viime keväänä pihalta vanhan kannon. Se oli aika kova työ, jossa käytettiin monia työvälineitä. Rautakanki oli paras. Se on uskomattoman painava työkalu ja sillä saa hyvin väännettyä. Useita kymmeniä vuosia maassa ollut kanto oli vielä tosi kovaa puuta. Melkein kivikovalle se tuntui. En tiedä vieläkään, mikä puu se mahtoi olla. Olisi aika mielenkiintoista tuntea oman puutarhan historia, millainen se on ollut entisten asukkaiden aikaan. Voisi olla hyvä ottaa silloin tällöin myös kuvia puutarhasta ja merkitä muistiin, mitä milloinkin istuttaa tai repii pois.

Kanto lähti ja tilalle tehtiin kukkapenkki. Luonnon kasvit tyräkki ja ailakki lähtivät tänä keväänä kasvuun innolla ja ne kukkivat ensin. Istutetut ruusut tulevat sitten vähän myöhemmin. Luonto on vahva ja mitäpä sen kasvua jarruttelemaan. Kauniita kukkia ja lehtiä sekä hienoja heiniä ilmaantuu ihan ilmaiseksi.

Jotain kuitenkin tehdään pienelläkin pihalla päivittäin. Jos ei tehtäisi niin viidakko kasvaisi pian meidän ympärille. On siis ruohon leikkuuta, pensaitten harvennusta ja istutusten kastelua. On risujen keräämistä ja hakettamista, kompostin huoltamista ja voikukkien nyppimistä.

Lisäksi mielihyvin nautitaan vihreydestä, vehreydestä, valosta, ilman raikkaudesta ja lämmöstä.

Ihan mahtavaa, talven pakkasten ja isojen lumikinosten jälkeen saadaan uusi kesä.

Erja Hartala

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: