Lepakoita ja lokkeja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Lokit puussa.

Lepakoita ja lokkeja

Rippileirillä mentiin saunaan. Kun alettiin heittää löylyä, niin kas kummaa: räystään alta alkoi kuulua rapinaa. Ja siellähän oli lepakko räpistelemässä. Kauhan avulla ohjasin lepakon kiuluun ja kuljettelin sen ulos. Sieltä se lähti lentämään ja häipyi muihin maisemiin.

Teimme myös tuttavuutta lokkipariskunnan kanssa. Ne olivat tehneet pesän pihalampun varjostimeen. Me pihalla liikkujat oltiin tietysti uhka niille. Syöksyistä ja kirkumisista päätellen ne olivat täysin vakuuttuneita, että tahdomme pahaa heidän jälkikasvuilleen, juuri kuoriutuneille poikasille.

Tilanne eskaloitui, kun yritimme saada rippikoululaisen männyn oksalle heittämää palloa alas. Heittelimme sitä kohti pienemmillä palloilla. Yhdessä leiripaikan isännän kanssa jouduimme lokkien tulituksen kohteeksi. Osa pommeista osuikin kohteeseensa. Ei muuta kuin paidat vaihtoon.

Keskiajalla Fransiskus Assisilaisen kerrotaan saarnanneen eläimille, jotka saapuivatkin sankoin joukoin häntä kuuntelemaan. Itsekin yritin puhua rauhoittavasti lokeille, mutta ne eivät minun saarnaani kuunnelleet. Uhka olin ja uhkaksi jäin.

Näin me luojan luomat kukin elämme omaa elämäämme. Rauhanomaiseen rinnakkaineloon kannattaa pyrkiä: Annamme tilan toisillemme, emmekä kanna kaunaa, vaikka tulisimme väärin ymmärretyiksi. Jälkikasvun puolustaminen menee kuitenkin kaiken edelle ja siihen on tyytyminen. Taivaan Isän lapsena voin kuitenkin toivottaa suojelusta tällekin lokkiperheelle: ”Ihmistä ja eläintä sinä autat.” Ps. 36:6

Lauri Seppänen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: