Ikäihmiset ja vanhukset

Toimintaa ikäihmisille

Diakoninen vanhustyö

Diakoninen vanhustyö etsii ja tukee niitä vanhuksia, joita muu apu ei tavoita. Diakoniatyöntekijä tapaa vanhuksia koti- ja laitoskäynneillä sekä diakonian vastaanotoilla.

Keskustelut ovat sielunhoidollisia ja mielenterveyttä tukevia. Erityisesti huomioidaan ikäihmisten hengelliset ja henkiset tarpeet. Mietitään yhdessä esim. kotona pärjäämistä, ihmissuhteita sekä terveyteen ja sairauteen liittyviä kysymyksiä.

Omaishoitajat

Omaishoitajille järjestetään yhteistyössä Tuusulan kunnan vanhus- ja vammaispalvelun kanssa:

• Saunailta omaishoitajille Rusutjärven leirikodilla 29.8. klo 17 - 21. Saunomisen lisäksi juttelua, tarjolla pientä purtavaa ja makkaranpaistoa, iltahartaus. Saunaillassa mukana lähihoitaja Minna Härkönen Tuusulan kunnan omaishoidontukipalveluista ja diakoni Siru Luoto Tuusulan seurakunnasta. Ilmoittautuminen tarjoilun vuoksi Sirulle viikolla 32 (7.-11.8.) p. 040 - 466 4487.
  • Joulujuhla omaishoitajille ja -hoidettaville Jokelan kirkolla ke 13.12.2017 klo 13.30 - 15.30. Järjestetään yhteistyössä Tuusulan kunnan vanhus- ja vammaispalvelujen kanssa. Lisätietoja lähempänä juhlaa.

Tilaisuuksiin lähetetään erikseen kutsu kunnan omaishoidon piirissä oleville, mutta tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki läheistään esim. laitoksessa hoitavat ja huolehtivat.

Tukipiiri pitkäaikaissairaille ja vammaisille

Tukipiiri on avoin vertaisryhmä, jossa luottamuksellisesti jaetaan sairauden ja vammaisuuden kysymyksiä ja etsitään voimavaroja arkeen. Piiriläisillä on mahdollisuus keskustella oman elämänsä ajankohtaisita kysymyksistä.

Ryhmä alkaa hartaudella ja piirissä tarjotaan kahvit. Järjestämme ryhmäläisille tarvittaessa kuljetuksen.

Tukipiiri kokoontuu syyskaudella 2017:

maanantaina 4.9., 2.10. ja 30.10. klo 13-15

Rusutjärven leirikodilla os. Hämeentie 44.

Siru Luoto
diakoni

Tarja Kataja
diakoni

Muuta toimintaa

Lisää ikäihmisille suunnattua toimintaa löydät Ikäihmiset-sivuilta.

Työntekijöihin saa yhteyden seurakunnan vaihteen kautta

Siru Luoto
vanhustyön diakoni