Hiljaisuuden jooga
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Hiljaisuuden jooga

Tervetuloa mukaan Hiljaisuuden joogaan.

Se on kristillinen joogaharjoitus. Sen avulla on mahdollisuus harjoittaa hiljaisuutta kokonaisvaltaisesti itseään ja Pyhää kuulostellen ja kuunnellen. Harjoituksessa on aina läsnä kolme elementtiä: keho, henki ja mieli.

Kokoontumiskerrat

Ryhmä kokoontuu neljä kertaa Rihasalissa (Pellavamäentie 5, 04320 Tuusula) syksyn 2021 aikana.

  • 29.9. klo 18-19
  • 14.10. klo 18-19
  • 11.11. klo 18-19
  • 24.11. klo 18-19

Hiljaisuuden joogan vetäjänä toimii pastori Hanna Vuolle.

Ilmoittaudu mukaan 27.9. mennessä

Ryhmään mahtuu mukaan 14 osallistujaa. Voit osallistua tähän ryhmään vain ilmoittautumalla ennakkoon. 

Ilmoittaudu mukaan 27.9.21 mennessä verkkolomakkeella.

Mitä tarvitset mukaan?

Joogaharjoitusta varten tarvitset jumppa-alustan, jonka päällä lattialla lepääminen tuntuu mukavalta. Lisäksi voit varata pienen tyynyn tai pyyhkeen jonka voit kääriä pään alle tai alaselän tueksi ja korokkeeksi selinmakuulle asettuessasi. Loppurentoutumista varten voit varata lisävaatetta tai ohuen peiton.

Hiljaisuuden joogan taustaa

Hiljaisuuden jooga on sairaalapappi, joogaohjaaja Heli Harjunpään kehittämä kristillinen joogaharjoitus. Sen avulla on mahdollisuus harjoittaa hiljaisuutta kokonaisvaltaisesti itseään ja Pyhää kuulostellen ja kuunnellen. Harjoituksessa on aina läsnä kolme elementtiä: keho, henki ja mieli.

Hiljaisuuden joogan kehollisena, fyysisenä pohjana on lempeä hatha-jooga, joka on yksi tapa harjoittaa joogaa, yksi tekniikkakokoelma. Kehollisessa mielessä voimme kiinnittää huomiota hengitykseen, sen mahdollisimman pidäkkeettömään virtaukseen. 

Hiljaisuuden jooga on myös hengellinen harjoitus. Pysähtyminen ja läsnäolo tässä hetkessä avaa väylän Pyhän kohtaamiselle ja rukoukselle. Rukoukseen on kristillisessä perinteessä kautta aikojen liitetty eleitä ja liikeitä, käsien ristimistä, polvistumista ja kumartumista .

Hiljaisuuden joogassa koko keho otetaan tietoisesti mukaan rukoukseen. Psalmin sanojen kautta avautuu mahdollisuus kuunnella sisintään ja sanoittaa sen kaipausta. Hiljainen ja ääneen lausuttu rukous syventävät yhteyttämme Luojaan ja vahvistavat hänen läsnäoloaan elämässämme.

Lisätietoja

Sini Honkanen
pastori
p. 0400 804 504
**@**