Mikä on tärkeää?
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Kolikoita.

Mikä on tärkeää?

Elämän peruskysymyksiä on se, mikä on tärkeää. Se vaikuttaa koko elämään. Kun pidämme jotain asiaa tärkeänä, silloin toimimme ja teemme sen mukaan. Arvot vaikuttavat siihen, mitä pidämme tärkeänä.

Arvomaailma on muuttunut meidän aikanamme siitä mitä se oli vielä viime vuosisadan lopulla. Tänä päivänä johtavia arvoja ovat mm. kauneus ja terveys, työ ja uran luominen, kaiken mittaaminen rahassa, kuluttaminen, nautinnot, kunnia ja maine, ihmisten arvostus, valta, kilpailun voittaminen, suvaitsevaisuus, kaiken suhteellisuus, ehdottomien totuuksien puuttuminen, äärimmäinen yksilöllisyys, ehdottamien kristillisten totuuksien suvaitsemattomuus.

Mikä sitten on tärkeää? Jo sen miettiminen, mikä elämässäni on tärkeää, on arvokasta. Silloin olemme henkisesti elossa. Emme ole jämähtäneet paikoillemme, vaan etsimme elämämme suuntaa ja tarkoitusta. Käännämme katseemme pois itsestämme. Niin helposti pyörimme vain oman napamme ympärillä. Mietimme vain sitä, miten minulla olisi hyvä olla. Muista ei ole niin väliä. Hoitakoon itse omat asiansa.

Laupias samarialainen ei ajatellut vain itseään,  hän välitti kärsivästä lähimmäisestä. Kristinuskon ytimessä on lähimmäisestä välittäminen. Usein olen kuitenkin välinpitämätön ja hidas auttamaan, vaikka siihen olisikin mahdollisuus. On tehtävä parannus ja otettava oppia laupiaasta samarialaisesta.

Tärkeää on välittäminen, se on jokaiselle mahdollista, joka päivä on mahdollisuus auttaa, se ei tarvitse olla mitään ihmeellistä, vaan pieniä, hyviä arjen tekoja. Jeesus on valtava esimerkki meille lähimmäisen rakkaudesta. Hän sanoo meillekin: "mene ja tee sinä samoin."

Timo Huuhtanen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: