Toivon ja rauhan kynttilät
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Tuikkukynttilöitä.

Toivon ja rauhan kynttilät

Saimme sytyttää toisen adventtikynttilän. Vielä on pimeää, mutta joulua kohti mentäessä pikkuhiljaa valo kasvaa ja leviää.

1. adventtikynttilä on toivon kynttilä. Toivoa me kaikki tarvitsemme ja kaipaamme, toivoa tulevaisuudesta ja nyt etenkin toivoa siitä, että kaikki muuttuu paremmaksi, että kaikki voisi olla niinkuin ennen.

Huutomme on edelleen: Hoosianna, auta pelasta! Se on pyyntö, että adventin valo pilkahtaisi ja lämmittäisi siellä missä sitä valoa ja lämpöä eniten tarvitaan. Se on pyyntö, että emme nääntyisi joulun valmisteluissa ja vaatimuksissa.

Adventin valo antaa toivoa. Pienikin valonsäde valaisee. Ehkä se ei poista syksyn pimeyttä, mutta se näyttää suuntaa ja kertoo, että pimeys helpottaa ajallaan. Jeesuksen syntymään liittyvä valo pakottaa pimeyden väistymään. Ja se valo auttaa näkemään toisessa ihmisessä välähdyksen Kristuksesta.

Ilman Jeesus-valoa me kuljemme pimeässä ja hapuilemme eteenpäin ilman suuntaa. Jeesus saa valaista sydämemme lämmöllä ja Jumalan rakkaudella. Sitä valoa ja lämpöä me saamme levittää ympärillemme, heille jotka myös kulkevat täällä pimeässä. Heille, jotka tarvitsevat rohkaisua ja toivon liekkiä, jotta jaksavat mennä eteenpäin.

Toivo vie eteenpäin ja se kantaa yli vaikeimpien hetkien. Toivo saa uskomaan parempaan. Toivo avaa uusia näköaloja. Se antaa uusia alkuja ja mahdollisuuksia. Toivo kuljettaa kohti maailman suurinta toivoa, seimeen syntyvää Jumalan Poikaa.

Toinen adventtikynttilä on rauhan kynttilä. Jeesus voi tuoda rauhansa jo nyt, tähän valmistelujen ja levottomuuden keskelle.

Sytytetään toivon ja rauhan kynttilät Sinulle ja minulle, meille jokaiselle!

Satu Mäkinen