Jeesuksen napa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Kädet odottavan äidin vatsan ympärillä.

Jeesuksen napa

Jeesuksella on täytynyt olla napa. Napanuoran avulla Hän on ollut kiinnittyneenä Marian istukkaan.

Sinullakin on napa. Sitä voi tunnustella sormellaan. Siellä se on.

Napa on yksi aliarvostetuimpia kohtia ihmisessä. Sitä ei huomioida eikä kiitetä, vaikka juuri napa on se kohta ihmisessä, joka olemassaolollaan muistuttaa meitä sukupolvien ketjusta. Napanuora on ketju, joka yhdistää meidät fyysisesti edelliseen sukupolveen. Napa on merkki siitä, että me olemme osa ihmiskunnan ketjun jatkumoa. Kun olemme olleet kohdussa, niin navan kautta olemme saaneet kaiken, mitä tarvitsemme - nesteen, ravinnon ja hapen. Muuten meitä ei olisi olemassa.

Jeesuksen napa muistuttaa myös inkarnaatiosta, eli siitä, että Hän tuli ihmiseksi. Jeesus yhdistyi napanuoran avulla Mariaan ja Marian kautta koko ihmiskuntaan. Hän tuli osaksi tätä samaa ketjua, jossa me olemme osa. Napa yhdistää Jeesuksen meihin ja meidät Jeesukseen. Se ei ole vähäpätöinen. Se on tärkeä.

Neljäs adventti johdattaa meidät Marian ja Joosefin luo. Tilanne on outo, Maria on raskaana. Raskaana oleminen on odottamista ja valmistautumista. Myös adventin aika on odottamista ja valmistautumista. Raskaana olemiseen ja adventin aikaan liittyy myös jaksamisen ja riittämisen kysymyksiä. Aina on niin monta asiaa vielä hoitamatta ja järjestämättä. Miten kaikesta selvitään?

Tänä jouluna, kun kaiken puuhastelun keskellä ajattelet, katsot tai kosketat omaa napaasi, niin suosittelen, että muistelet Jeesusta ja Hänen napaansa. Napa vapauttaa vaatimuksista. Kohdussa ollessasi olet saanut napanuoran kautta lahjaksi kaiken, mitä tarvitset.

Jeesus on joulun lapsi, joka haluaa tänäkin jouluna olla yhteydessä sinuun. Hän haluaa lahjoittaa sinulle kaiken, mitä tarvitset. Yhteydessä joulun lapseen on mahdollista löytää toivo, ilo, rauha ja rakkaus – joulun tärkeimmät ja ihanimmat aarteet. Niiden avulla kaikesta selvitään.

Miika Masih