Lounaskonsertti
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Pianon koskettimisto.

Lounaskonsertti

Lounaskonsertti to 20.1.2022 klo 12.30 verkossa.

Samu Metsänen, saksofoni ja Joona Uusitalo, piano.

OHJELMA

Jacques Ibert, Aria

Paul Dukas, Alla Gitana

Jean Sibelius, Kuusi Op. 75 No. 5

Paule Maurice, Tableaux de Provence: I. Farandoulo di chatouno, II. Cansoun per ma mio, III. La boumiano ja IV. Dis alyscamps l'amo souspire

Benjamin Godard, Berceuse from Jocelyn

Samu Metsänen

Saksofonisti Samu Metsänen (s. 1985) on monipuolinen musiikin ammattilainen, joka työskentelee laaja-alaisesti erilaisissa musiikillisissa tuotannoissa niin muusikkona,
tuottajana kuin pedagogina.

Metsänen valmistui musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta, esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta opettajanaan Pekka Savijoki. Hän on täydentänyt opintojaan mestarikursseilla sekä opiskellut saksofonin lisäksi myös instrumenttipedagogiikkaa ja musiikkiteknologiaa.

Metsänen on soittanut useiden puhallinyhtyeiden ja -orkesterien solistina sekä esiintynyt aktiivisesti eri kamarimusiikkikokoonpanoissa koti- ja ulkomailla, erilaisilla festivaaleilla sekä musiikkijuhlilla. Hän on saksofonikvartetti Aavan perustajajäsen.

Samu Metsänen toimii tasavallan presidentin edustusorkesterin, Kaartin soittokunnan saksofoniryhmän äänenjohtajana. Hän on kokenut orkesterimuusikko, joka on tavattu menestyksekkäästi myös mm. pietarilaisen Mariinski-teatterin orkesterissa sekä lukuisissa muissa sinfoniaorkestereissa.

Metsänen on pidetty ja kokenut pedagogi eri koulutusasteilla. Tällä hetkellä hän työskentelee virkatyönsä ohessa saksofoninsoiton opettajana Keravan musiikkiopistossa.

Metsänen on kantaesittänyt viimevuosina mm. Paavo Korpijaakon, Veli Kujalan sekä Sampo Kasurisen musiikkia. Metsäsen muusikon uraa ovat tukeneet erilaisin apurahoin mm. Suomen Kulttuurirahasto, Madetoja-säätiö sekä Teosto.

Joona Uusitalo

Joona Uusitalo (s.2000) aloitti pianonsoiton viisivuotiaana Järvenpään Suzuki-koulussa Kaisa Saarikorven oppilaana. Myöhemmin hän on opiskellut Heli Ahvenainen-Saariston sekä Mikko Haapaniemen johdolla, ja syksyllä 2017 hän aloitti opiskelun Erik T. Tawaststjernan luokalla Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa.

Tällä hetkellä Joona opiskelee Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa opettajinaan Erik T. Tawaststjerna sekä Matti Raekallio.

Joona on soittanut mm. Griegin pianokonserton sekä Mozartin pianokonserton nro. 9 orkesterin solistina sekä esiintynyt mm. Mäntän Musiikkijuhlilla 2018 sekä Korsholman musiikkijuhlilla kesällä -21. Hän on osallistunut Jussi Siiralan, Teppo Koiviston sekä Robert Levinin mestarikursseille ja toiminut myös harjoitussäestäjänä Olli Mustoselle.

Joona suoritti varusmiespalveluksensa Kaartin soittokunnassa vuonna 2020. Varusmiesaikana Joona toimi säestäjänä laulajille sekä pianistina useissa eri kamarimusiikkikokoonpanoissa.

Kesällä 2018 Joona Uusitalo saavutti kolmannen sijan puolalaisen Krogulski-pianokilpailun ”Young Artist” -kategoriassa ja keväällä 2021 hän pääsi 190 pianistin joukosta 20 finalistin joukkoon The Canada International Piano Competition -kilpailussa. Saman vuoden kesällä Joona osallistui Nordic International Piano Competition -kilpailuun, jossa hän saavutti kolmannen sijan ja erikoispalkinnot "paras pohjoismainen osallistuja" sekä "paras esitys pohjoismaisen säveltäjän kappaleesta".