Verkkopyhäkoulu 1/2022
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
maalaus, jossa Jeesusvauva on Simenonin sylissä temppelissä

Verkkopyhäkoulu 1/2022

Hei kaikille ja mukavaa helmikuun alkua!

Tämän vuoden ensimmäinen verkkopyhäkoulu käsittelee Kynttilänpäivää. Sitä vietetään sunnuntaina 6.2.2022.

Voitte katsoa hartauden, jonka Krista on tehnyt. Voitte pohtia sitä, että kuka on kaikkein tärkein ja kenellä tarinassa oli kaikkein tärkein tehtävä!

Raamatunkertomus taas kertoo teille vanhasta Simeonista, joka sai nähdä Jeesus-lapsen.

Kun olet lukenut kertomuksen, yritä vastata kysymyksiin. Älä lue vastauksia, ennen kuin olet itse pohtinut kysymyksiä. Voit myös keskustella kotiväen kanssa, jos joku kohta on vaikea.

Löydät myös kaksi askarteluohjetta, joissa tehdään kynttilöitä. Ja on vielä yksi värityskuvakin, jossa Jeesus-vauva on Simeonin sylissä.

Toivotamme Sinulle ja perheellesi siunausta ja terveyttä ja muistathan nauttia talvesta ja lumesta!

 

Terveisin Krista ja Maarit

 

Raamatunkertomus

Jeesus tuodaan temppeliin

Maria ja Joosef toivat lapsen Jerusalemin temppeliin Jumalan kasvojen eteen, 40. päivänä syntymän jälkeen, kuten Mooseksen laki määräsi.

Sinä päivänä temppeliin tuli myös Simeon-niminen vanha mies. Pyhä Henki oli ilmoittanut Simeonille, että hän saa ennen kuolemaansa nähdä Herran Voidellun; pelastajan ja vapahtajan.

Hän tuli temppeliin Hengen johdatuksesta ja tapasi siellä Jeesuksen vanhemmat. Simeon nosti pienokaisen syliinsä ja ylisti Jumalaa:  »Herra, nyt annat palvelijasi nukkua pois rauhassa, lupauksesi mukaisesti. Silmäni ovat nähneet  pelastuksen,jonka olet kaikille kansoille valmistanut. Sinä lähetit hänet - valon, joka loistaa kaikille kansoille ja kirkkauden, joka loistaa kansallesi Israelille.

Jeesuksen isä ja äiti olivat ihmeissään siitä, mitä hänestä sanottiin.


pdf liite

Kysymykset Raamatuntekstistä

pdf liite

Askartelutehtävä

pdf liite

Värityskuva