LoveBlogi: Usko, toivo, rakkaus
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Sydän, ankkuri, risti

LoveBlogi: Usko, toivo, rakkaus

Ensimmäinen blogikirjoitukseni syntyi ajassa, jossa maailma tarvitsee rakkautta, uskoa ja toivoa ehkäpä enemmän kuin koskaan. Turvallisuutemme on järkkynyt, uskoa koetellaan ja toivo voi olla moneltakin osin hämärtynyt. Rakkaus ei koskaan katoa, sanotaan raamatun 1. korinttilaiskirjeessä ja tämän me olemme näinäkin päivinä nähneet todeksi. Kansat kautta maailman ovat yhdistyneet tukeakseen toisiaan, antaakseen apuaan ja tuodakseen ilmi lähimmäisenrakkauttaan.

Lähimmäisenrakkaus, rakkaus isänmaahan ja äidinrakkaus ovat esimerkkejä rakkaudesta, johon kuuluu syvä kiintymyksen tunne. Romanttiseen rakkauteen puolestaan kuuluu erottamattomana osana syvä eroottinen kiintymys. Sanalla rakkaus on monimuotoinen kaiku. Sille ei ole olemassa yksiselitteistä määritelmää. Rakkaus, tuo paljon puhuttu, laulettu, runoiltu ja sadateltukin aihe. Ikiaikainen ja silti aina niin uunituore.

Kuuntelin joulun aikaan paljon Suvi Teräsniskan kappaletta, jossa toistuu usein lause; tämä maailma tarvitsee rakkautta. Tänä päivänä nuo kappaleen sanat tulevat kovin iholle. Monissa häissä pappi usein lukee raamatusta löytyvän kauniin korinttilaiskirjeen, joka kertoo siitä, kuinka rakkaus ei koskaan katoa, vaikka muut asiat muuttuvat elämän aikana. Se korostaa sitä, miten tärkeää rakkaus on läpi elämän. Tässä ajassa voimme laajentaa sen sanat koskemaan meitä kaikkia ja koko ihmisyyttä.

Tiedämme, kuinka moni tälläkin hetkellä taistelee rohkeudessa ja rakkaudessa isänmaataan kohtaan, laittaen kaiken toivonsa peliin. Toivo on pelon vastavoima ja usko auttaa monia jaksamaan. Lähimmäisenrakkaus ei tarvitse todistelua, ei tutkintoja, ei ansioluetteloja. Se on pyyteetöntä, se on kärsivällistä, se on lempeää. Aito rakkaus ei koskaan etsi omaa etuaan eikä iloitse vääryydestä. Se kasvaa vapaudesta.

Krista Niemeläinen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: