Ukrainalla on ystäviä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Iltataivas

Ukrainalla on ystäviä

Ystävän laulu on monelle tuttu. Nyt kun Ukrainan kansa on suuressa ahdingossa Venäjän hyökkäyksen johdosta, tuo Vysotskin laulu on sanomaltaan mitä ajankohtaisin:

"Mistä tunnet sä ystävän,
onko oikea sulle hän
ajat ankeimmat selvittää,
kuka viereesi jää...

Ja jos silloin kun myrsky soi
vain sun kumppanis vaikeroi
vene lähimpään rantaan vie,
jääköön muu mikä lie...
Siitä tunnet sä ystävän,
kun on vierelläs vielä hän..."

Ukrainan kansa taistelee olemassaolostaan ylivoimaista vihollista vastaan niinkuin teki Suomi talvisodassa 82 vuotta sitten. Ajat ovat ankeat, on hirveitä pommituksia, tuhansia sotilaita on kaatunut, lähes 400 siviiliä on kuollut.

Puolitoista miljoonaa pakolaista on liikkeellä kohti länttä. Ystäviä Ukrainalla kuitenkin on ja paljon. Se on saanut aseapua ja humanitaarista apua.  Ukrainan puolesta rukoillaan valtavasti ja rukouksiin on vastattu. Ihmeellisesti Ukraina on onnistunut vastustamaan vihollisen hyökkäystä.

Ukraina on tehnyt menestyksellistä vastarintaa eikä vihollinen ole onnistunut hyökkäyksessä ollenkaan niin hyvin kuin kuviteltiin. Ukrainan presidentti on edelleen Kiovassa eikä aio lähteä sieltä, vaan pysyy siellä, rohkaisten kansaa hellittämättömään taisteluun. Ukraina ei anna periksi vääryyden edessä.

Jatketaan rukousta Ukrainan puolesta. Sen puolesta myös, että ase- ja humanitaarinen apu menisi perille sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Jeesus sanoo: "Minun oli nälkä ja te annoitte minulle syötävää, minun oli jano ja te annoitte minulle juotavaa, minä olin koditon ja te otitte minut luoksenne."

Seuraava rukous sopii sekä Ukrainalle että kenelle tahansa:

Johdata minua, Jumala. Silloin, kun olen neuvoton ja täynnä kysymyksiä, kun olen menettämäisiiläni luottamuksen toisiin ihmisiin ja itseäni ja Sinuun, kirkasta minulle rakkautesi.

Johdata minua, Jumala. Silloin, kun suunnitelmat romahtavat ja unelmat särkyvät, kun olen kadottanut valon ja suunnan ja kaikki näyttää menetetyltä  kirkasta minulle armosi.

Johdata minua Jumala, vaikka vastustaisin ja kulkisin väärään suuntaan ja vaikka en osaisi enää rukoilla - silloinkin johdata minua, Jumala.

Timo Huuhtanen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: