Uneen aika vaipuu
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
petivaatteita

Uneen aika vaipuu

Aika todellakin katoaa unissa. Aika ja paikka ovat mysteerejä ja heijastuksia unimaailmassa, niin kuin moni muukin asia. Nukumme elämässämme aika paljon ja monet meistä myös käyvät ilmaisissa elokuvissa useinkin. Myös minä näen paljon unia. Ensimmäinen uni, jonka muistan lapsuudestani, alakouluiässä, oli pelottava uni. Sen tunnelma säilyi kauan muistissani.

Myöhästymiset, eksymiset ja tavaroiden katoamiset sekä toimimattomat kännykät ovat monelle tuttuja unissa, samoin voivat olla myös sota- ja onnettomuusunet. Harvemmassa minulla ovat olleet unet, joissa olen kulkenut kauniin ja rauhallisessa maisemassa.

Lähes kolmekymmentä vuotta sitten näin unen, jota en ole unohtanut. Siihen aikaan kävin usein Tuomasmessuissa. Se oli aikaa, jolloin Jumala erityisesti kutsui minua. Oli vaikeaa, en pärjännyt ilman Häntä. Uni seurasi iltaa, jona olin uskaltanut särkyä, päästää lähelle hänet, joka rukoili puolestani. Sen illan jälkeen näin unen ja heräsin siihen yöllä:

Asuin lapsuudenkodissani, kysyin äidiltäni, oliko joku mies käynyt kysymässä minua. Äitini sanoi, ettei ole käynyt. Siinä samassa portista astui mies ja tuli luokseni, ilahduin siitä. Tulihan hän! En tiedä, ketä odotin, mutta hän oli se, jota olin kysellyt. Tämä mies antoi minulle kolme asiaa. En muista, että olisin saanut se konkreettisesti, mutta ehkä symbolina. Perhosen, siemenen ja koiran. Tähän heräsin. Tunsin rinnassani iloa, aivan erityistä hyvää oloa.

Miksi nuo asiat? Minulle siemen symbolisoi kasvua, perhonen vapautta ja koira uskollisuutta. Nyt katson aikaa tuon unen näkemisestä elämääni tähän päivään. Olen saanut kasvaa, uskossa ja vanheta, olla vajavainen, mutta silti Jumala jaksaa minua. Varmaankin pyörittelee päätään useinkin, tuskailee, mutta rakastaa silti. Paremmaksi en ole tullut, en todellakaan. Ihan kuriton kakara ja tyhmyyksiä tekevä edelleen.

Tarja Kataja

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: