Verkkopyhäkoulu 2/2022
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Piirroskuva Jeesus Aasin selässä

Verkkopyhäkoulu 2/2022

Hei kaikille ja tervetuloa tutustumaan tämän vuoden toiseen Verkkopyhäkouluun!

Parin yön päästä on Palmusunnuntai ja se onkin tämän verkkopyhiksen aiheena. Krista on valmistanut teille hartausvideon Jennin kanssa ja lisäksi voit lukea raamatunkertomuksen siitä, kun Jeesus ratsasti Jerusalemiin.

Tähän kertomukseen liittyy kysymyksiä, joihin vastaukset löydät myös verkkosivuiltamme. Lisäksi löydät värityskuvan Palmusunnuntaista.

Mukana on myös, kuten ennenkin, pari askarteluohjetta kuvineen. Taitavat nekin liittyä teemaamme.

Kun Jeesus ratsasti kohti Jerusalemia, ihmiset huusivat: ”Hoosianna”. Tiedätkö, mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa: ”Auta, pelasta”. Jeesus auttoikin monia ihmisiä ja monella tavalla. Uudessa testamentissa on paljon kertomuksia Jeesuksen ihmeteoista. Jeesus myös rakasti lapsia ja halusi ottaa heitä syliinsä.

Palmusunnuntaina usein käydään virpomassa, aiotko sinä käydä? Matkalla Jerusalemiin ihmiset heittivät palmunoksia Jeesuksen eteen. Meillä ei palmuja kasva, mutta pajunkissoista voidaan koristella kauniita virpomisoksia. Ihmiset uskoivat ja kunnioittivat Jeesusta ja osoittivat sen myös noilla palmunoksilla. Me taas virpomalla voimme toivottaa tuoreeks terveeks ja onnea tulevaks vuodeks. Eli virpomalla toivotamme kaikkea hyvää!

Mekin toivotamme teille kaikille oikein mukavaa Palmusunnuntaita ja valoisaa kevään alkua!

Jenni, Krista ja Maarit

 

Raamatunkertomus

Jeesus ratsastaa Jerusalemiin

Mark 11 1-11

Kun he lähestyivät Jerusalemia ja tulivat Betfageen ja Betaniaan Öljymäen rinteelle, Jeesus lähetti edeltä kaksi opetuslastaan ja sanoi heille: »Menkää tuolla näkyvään kylään. Heti kun te tulette sinne, te näette kiinni sidotun aasinvarsan, jonka selässä ei kukaan vielä ole istunut. Ottakaa se siitä ja tuokaa tänne. Jos joku kysyy, miksi te niin teette, vastatkaa, että Herra tarvitsee sitä mutta lähettää sen pian takaisin.»

Opetuslapset lähtivät ja löysivät varsan, joka oli sidottu kujalle oven eteen. He ottivat sen. Paikalla olevat ihmiset kysyivät: »Mitä te oikein teette? Miksi te viette varsan?» He vastasivat niin kuin Jeesus oli käskenyt, ja heidän annettiin mennä.

He toivat varsan Jeesukselle ja heittivät vaatteitaan sen selkään ja Jeesus nousi ratsaille.

Monet levittivät vaatteitaan tielle, toiset taas lehviä, joita he katkoivat tienvarresta.

Ja ne, jotka kulkivat hänen edellään ja perässään, huusivat: Hoosianna!

Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä! Siunattu isämme Daavidin valtakunta,

joka nyt tulee! Hoosianna korkeuksissa!

Niin Jeesus saapui Jerusalemiin. Hän meni temppeliin ja katseli siellä kaikkea, mutta koska oli jo myöhä, hän lähti kahdentoista opetuslapsensa kanssa Betaniaan.

 


pdf liite

Kysymykset Raamatun tekstistä

pdf liite

Askartelutehtävä

pdf liite

Värityskuva