Verkkopyhäkoulu 3/2022
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
piirettyjä kaloja vedessä

Verkkopyhäkoulu 3/2022

Heippa kaikille ja tervetuloa kolmannen verkkopyhäkoulun pariin!

Tämän pyhiksen aiheena on Luomiskertomus. Aihe sopii hyvin näin alkukevääseen, kun luonto alkaa herätä talviunestaan. On ihanaa huomata, kun kaikki alkaa vihertää ja aurinko lämmittää mukavasti! Nyt on aika ulkoilla ja nauttia kevätauringon paisteesta!

Meidän Raamatussamme on heti alussa kertomus Luomisesta. Hanna, Susanna ja Krista ovat tehneet aiheestamme videon teille katsottavaksi.

Kertomus löytyy myös kirjoitettuna. Se kannattaa lukea ennen kuin alatte tehdä ristikkoa, joka on tämän pyhiksen tehtävänä. Yritäthän ratkaista sen,  ennen kuin katsot vastaukset.

Mukana on myöskin pari värityskuvaa viidakon ja meren eläimistä. Lisäksi saatte tällä kertaa askarteluohjeet käärmeen ja papukaijan tekoon.

Mukavia hetkiä verkkopyhiksen parissa ja kiitetään Taivaan Isää hänen luomistyöstään!

Ihanaa kevättä teille kaikille!

Toivottavat Hanna, Krista, Maarit ja Susanna

 

Raamatunkertomus

Luomiskertomus (Raamattu 1 Moos 1:1 - 2:3 muokattuna)

Alussa oli pimeys. Sitten Jumala sanoi: ”Tulkoon valo!” Ja valo tuli. Tuli päivä ja yö. Se oli ensimmäinen päivä.

Sitten Jumala sanoi: ”Tulkoon kaartuva kansi vesien väliin, erottamaan vedet toisistaan”.  Jumala nimitti kannen taivaaksi. Se oli toinen päivä.

Jumala sanoi: ”Kokoontukoot taivaankannen alapuolella olevat vedet yhteen paikkaan, niin että maan kamara tulee näkyviin.” Jumala nimitti kiinteän kamaran maaksi, ja sen paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän nimitti mereksi ja järveksi. Jumala sanoi: ”Kasvakoon maa vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita.” Näin syntyivät ruoho, kukat ja puut. Maa alkoi viheriöidä. Se oli kolmas päivä.

Sitten Jumala sanoi: ” Tulkoon valoja taivaankanteen erottamaan päivän yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa määräaikoja, hetkiä ja vuosia.”  Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman, auringon, hallitsemaan päivää ja pienemmän, kuun, hallitsemaan yötä, sekä tähdet. Se oli neljäs päivä.

Jumala sanoi: ”Vilisköön vedet kaloja! Lennelkööt linnut maan yllä!” Niin Jumala loi suuret meripedot ja kaikki muut elävät olennot, joita vedet vilisevät, sekä kaikki siivekkäiden lajit. Näin meni viides päivä.

Jumala sanoi: ”Tuottakoon maa kaikenlaisia eläviä olentoja, kaikki karjaeläinten, pikkueläinten ja villieläinten lajit.” Jumala loi vielä kaikki muut eläimet.  Jumala sanoi: ” Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja, karjaeläimiä ja maata ja kaikkia pikkueläimiä, joita maan päällä liikkuu.” Näin Jumala loi ihmiset ja siunasi heidät. Se oli kuudes päivä.

Jumala katsoi luomistyötään. Kaikki oli hyvin. Sitten tuli erityinen päivä. Sinä päivänä Jumala ei luonut mitään. Se oli seitsemäs päivä; lepopäivä.


pdf liite

Ristikko-tehtävä

pdf liite

Askarteluohjeet

pdf liite

Kaksi värityskuvaa