Jumalan chihuahua
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
pieni koira kellii sylissä

Jumalan chihuahua

Minusta ei ole mitään hyötyä, ajattelen usein. Vammani vuoksi minusta ei ole ystävien muuttoavuksi, mökkitalkoisiin tai monesti edes mukaan menoon. Minulla ei ole autoa, minulla ei ole paljon rahaa, minulla ei ole erityistä osaamista mihinkään, mistä olisi muille hyötyä.

Turhuuttani surressani sylissäni kuorsaa keräksi kääriytyneenä pienenpieni koira. Se havahtuu hereille, pyörähtää selälleen paljastaen pikkuruisen massunsa, venyttelee autuaallisesti ja sipaisee minua silkkitossullaan: silitä minua. Silitän, rapsutan ja kupsutan, pussaan ja puhun pehmoisia. Kun lopetan, tassu pyyhkäisee taas pyytävästi.

Kerron koiralle, että on olemassa hyötyeläimiä. Että on koiria, jotka avustavat vammaisia omistajiaan. Kerron koirista jotka etsivät eksyneitä ja pelastavat pudonneita, puolustavat, paimentavat,  vahtivat ja varoittavat. Minun koirani - jos häntä siksi voi edes kutsua - ottaa paremman asennon sylissäni eikä välitä vihjailuistani tuon taivaallista.

Tuo hyödytön eläin itkee ilosta, kun tulen työpäivän jälkeen kotiin. Tuo hyödytön eläin nuolee kyyneleeni kun itken kaikkea kohtaamaani  ikävää ja väärää.  Se painaa alle kolme kiloa, mutta täyttää tyhjän sylini kokonaan. Sen nappisilmissä on rakkaus ja heiluvassa hännässä riemu, eikä mitään hyödyllisempää riistetylle sydämelle ole.

Jumala, haluan olla sinun chihuahuasi. Sinun pieni sylikoirasi, jota silität, paijaat ja hellit. Jolle puhut leperrellen ja jota katsot silmissäsi lempeys ja omistajan ylpeys. Haluan olla lellikkisi josta iloitset ja jolta et odota suorituksia, tekoja, hyötyä tai etua. Jumala, rakasta minua.

Katja Vihmakoski

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: