Armollinen työnjohtaja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Armollinen työnjohtaja

"Hän sanoi heille: »Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen."
Luuk. 10:2 

Olen kuullut vertauksen hengellisen työn tekemisestä, että "pelikentällä on vain muutama pelaaja, mutta ympärillä stadionin katsomon verran kannattajia kannustushuutoineen". 

Kun mietin tätä vertauskuvaa sieluni silmin, pystyn hyvin siirtämään ajatuksen stadionin sijasta mediaan. Tämän päivän hengellistä penkkiurheilua kun käydään etenkin sosiaalisessa mediassa. 

On toki hyvä asia, että erilaisia medioita käytetään evankelioimisen väylänä. Silti niissäkin on vaarana infoähky sekä kristityn seuraamisen ansa. 

Eräs kristillinen kuva-ajatelma, jonka näin sosiaalisessa mediassa, kertoo sen hyvin:
"Jesus didn't say, Follow the Christians. He said Follow Me." Siis Jeesus ei sanonut: Seuraa kristittyjä. Hän sanoi: "Seuraa minua." 

Kaiken työn itselleen haaliva, joka tahtoo tai alistuu jatkuvaan korotettavana olemiseen paljon työn tekijänä, on itseasiassa ihmisten henkisen oravanpyörän vanki. Se pelikentällä pelaaja, jonka pyörää pyörittävät katsomon huutajat tai some-seuraajat peukutuksineen. Hän on ihmisten orja, eikä vapaa Kristuksessa. 

"Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen". Gal. 5:1 

Hengellinen sadonkorjuu ei ole vain yhden ihmisen työtä, se kuuluu kaikille kristityille tasapuolisesti. Jokaiselle on oma taivaassa räätälöity tehtävä, eikä sitä kukaan ihminen määrällisesti mittaroi. Eikä ole tarkoitus, että yhtä touhuajaa nostetaan jalustalle tämän monitouhuisuuden vuoksi tai edes siksi, että on ns. "hyvä puhuja". Näitäkin moni kuuntelee enemmän kuin että lukisivat itse Raamatusta siitä, mitä Jeesus puhui. 

*

Runsaan toiminnallisuuden korostaminen on varma malliesimerkki työuupumuksen tielle, jossa moni kituu niin maallisella kuin hengelliselläkin työkentällä. Moni perustelee touhuamistaan luonteenpiirteellä, vaikka kyse on asenteesta. Niin teki myös Martta moittiessaan Mariaa Jeesukselle: 

"Martalla oli kädet täynnä työtä vieraita palvellessaan, ja siksi hän tuli sanomaan: »Herra, etkö lainkaan välitä siitä, että sisareni jättää kaikki työt minun tehtäväkseni? Sano hänelle, että hän auttaisi minua.» Mutta Herra vastasi: »Martta, Martta, sinä huolehdit ja hätäilet niin monista asioista. Vain yksi on tarpeen. Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois»."
Luuk. 10:40‭-‬42

*

"Ei ole kyse siitä, kuinka paljon me teemme, vaan kuinka paljon rakkautta, vilpittömyyttä ja uskoa me lataamme työhömme. Me kaikki teemme sitä, mitä Jumala on itse kullekin uskonut. Me unohdamme monesti tämän tosiasian ja kulutamme aikaa katselemalla toisten tekemisiä ja toivomalla, että itsekin saisimme tehdä jotain muuta kuin omaa työtämme."   -Äiti Teresa- 

Äiti Teresa teki eläessään paljon työtä, mutta ei korottanut itseään eikä odottanut sitä muidenkaan hänelle tekevän. Hän keskittyi olennaiseen ja vei rukoillen kaikki huolet ja taakat Jeesukselle.

"Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa! Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on jo lähellä. Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa."   Fil. 4:4‭-‬7


Nina Vitikainen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: