Eri aikataulussa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Kalenteri kännykässä

Eri aikataulussa

Sain ajokortin tänä keväänä – yli kymmenen vuotta myöhemmin kuin moni ystäväni.

Monesta syystä en itse kuulunut niihin, jotka olivat heti 18-vuotta täytettyään ratissa. Nuorempana arvoni olivat vähän toisenlaiset, julkinen liikenne isossa kaupungissa toimivaa, aikaa ajo-opetukselle ei oikeastaan ollut, ei ylimääräistä rahaakaan. Ehkä ajaminen myös pelotti. Ajan myötä kynnys opetteluun kasvoi, kunnes ajattelin, että koko asia jää todennäköisesti tekemättä. Olisi pitänyt tehdä tämä silloin kuin muutkin.

Elämällä, unelmille ja tavoitteille tulee joskus asettaneeksi kummallisia aikatauluja, varsinkin silloin kun vertaa itseä muihin. Ihan niin kuin kaikki tapahtuisi tietyllä aikataululla ja kaavalla. Mistä edes keksin, että ajokortillakin on jokin yleinen deadline. Tuo outo illuusio aikatulusta viivästytti lopulta aloittamistakin. Aloittaminen ”myöhässä” muista tuntui hankalammalta.

Nyt noin 5000 kilometriä myöhemmin tuntuu jo helpommalta. Olen iloinen siitä, että uskaltauduin aloittamaan ja voittamaan oman jännityksen. Ajaminen mahdollistaa työni ja paljon muutakin.

Entä jos paras aikataulu on joskus paljon myöhemmin kuin ajatteli? Ei ole mitään mittaria, jonka mukaan viimeinen mahdollisuuteni meni jo, koska myöhästyin muista. Elämä vain tapahtuu. Mahdollisuudet tulevat eteen ja niihin tuntuu luontevalta tarttua eri aikataulussa. Palaset loksahtavat paikalleen.

Itsellä on ajokortin lisäksi monia muitakin ”myöhästymisiä” vaikkapa uraan, ihmissuhteisiin ja asumiseen liittyen. Välillä ne turhauttavat ja surettavat paljonkin, sillä kaikki ei riipu pelkästään itsestäni. Kuitenkin uskon, että tulevaisuudessa odottaa jotakin minkä hyvyyttä en voi aavistaa. Niin kauan kun on aikaa, on aikaa myös aloittaa. Vaikka se olisi kymmeniä vuosia myöhemmin kuin ajatteli. Elämä voi vielä myöhemmin yllättää hyvällä tavalla. Varsinkin silloin kun jättää tavoitteet ja niiden aikataulut suurempien käsien varaan.

Eveliina Moilanen
Seurakuntapastori

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: