Operaatio Joulun Lapsi keräys
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kuva © Operaatio Joulun Lapsi

Operaatio Joulun Lapsi keräys

Operaatio Joulun lapsi -keräyksessä kerätään tavaraa kenkälaatikkolahjoihin Euroopan köyhimmille lapsille Moldovaan ja Romaniaan. Tuusulan seurakunta haastaa Tuusulan kouluja mukaan keräykseen. Alla on tietoa, miten keräyksen voi käytännössä osallistua.

Etukäteisvalmistelut

Kannattaa tutustua keräykseen www.patmos.fi/joulunlapsi sekä katsoa tuusulalaisten opettajien Sanna Suotulan (Paijalan koulu) ja Minna Lankisen (Lepolan koulu) kokemuksia ja vinkkejä keräyksestä.

Sanna Suotula ja Tommi Aulasmaa keskustelevat:

Minna Lankinen ja Tommi Aulasmaa keskustelevat

Aluksi

Kun olette päättäneet lähteä mukaan, laittakaa infokirje koteihin. Tässä vaiheessa on hyvä päättää millä aikavälillä keräys toteutetaan (valmiit laatikot pitää toimittaa eteenpäin marraskuun 18. päivä mennessä). Sanna Suotulalta saa hyvän pohjan kirjeeseen. Tämän jälkeen on hyvä tilata tyhjiä kenkälaatikkoja yllä olevan nettisivun kautta tai käydä hakemassa niitä Tuusulan seurakunnan toimipisteistä.
 

Laatikon tavarat

Infoista löytyy lista tarvikkeista mitä laatikkoon on tarkoitus pakata. Oppilaat voivat tuoda pakettiin yhden tai useamman tavaran (esim. yksi oppilas voi tuoda nuken tai legopaketin, toinen lyijykynän tai itse tehdyn kortin. Joku voi tuoda monta tavaraa, toinen askartelee koulun materiaaleista kuvistunnilla joulukortin). Jokainen voi osallistua ja jokaisen lahjoitus on yhtä arvokas ja sitä arvostetaan.

 

Laatikoiden pakkaus

Kannattaa sopia pakkausajankohta, jolloin laatikoita pakataan. Jos se tehdään yhdessä isommalla porukalla, homma toimii nopeasti ja nähdään heti esim. puuttuuko jotain tavaraa. Vajaita paketteja voi myös laittaa eteenpäin, sillä kaikki paketit tarkastetaan keräyskeskuksessa ja puutteet täytetään.

 

Laatikoiden toimittaminen eteenpäin

Kun pakkaus on tehty, niin ilmoittakaa Tommille, niin seurakunnasta haetaan paketit ja toimitetaan eteenpäin.

Keräys jatkuu 21.11. asti. Kirkkoherranvirastoon voi tuoda paketteja ma-ke 9-16 to 9-16 tai pe 9-13.

Lisätietoja keräyksen yksityiskohdista saat Sanna Suotulalta (**@**) ja seurakunnan toimipisteissä olevista laatikoista ja laatikoiden logistiikasta Tommilta (**@**) tai 0405271487.