Kylmät kädet mutta lämmin sydän
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kylmät kädet mutta lämmin sydän

Kättelin vanhaa rouvaa pakkaspäivänä. Hui, miten kylmät kädet! ”Niin, mutta lämmin sydän”. Totta tosiaan, hänellä on lämmin sydän, sen näkee jo hymystä ja ystävällisestä katseesta. Toisen ihmisen katse, jokin ele tai sana koskettaa sydäntä. Silloin voi kulkea yhdessä, vaikka kädet kohmeessa, mutta sydän lämpöä hehkuen.

Tuleva talvi pelottaa montaa ihmistä, istummeko kotonamme takki päällä, kolmet villasukat jalassa, pipo päässä? Tulee mieleeni vanha rouva, jonka tapasin vuosia sitten kotikäynnillä. Hän ei enää kyennyt lämmittämään tulisijaa päivisin huonon kuntonsa vuoksi, vaan tytär hoiti sen kotiin töistä palatessaan. En enää muista, miksi asiat olivat niin, mutta moni vanhus haluaa asua kotonaan mahdollisimman pitkään, oli se miten hankalaa tahansa.  

Nyt olemme isojen haasteiden edessä, ylisuuret sähkölaskut, ruuan ja polttoaineiden hinnat sekä sodan pelko. Raha, massi pätäkkä, hillo, nytkin sitä tarvitaan, eikä se kaikilla tahdo riittää. Tarvitaan niitä lämpöisiä sydämiä, joiden lämpö ulottuu kukkaron nyöreihin saakka. Se se vasta lämmittääkin! On aika antaa liiastaan, jopa vähästään.  Monilla meistä on ”hilloa” kellarissaan reilusti yli omien tarpeiden.

On oligarkkeja, kroisoksia ja ruhtinaita, mutta kukaan heistä ei ole Rauhan ruhtinas. Sotiemme aikana monet kylmät, kohmeiset kädet hakeutuivat ristiin rauhan ja kotipuoleen jääneiden puolesta sydän lämpöä hehkuen rakkaidensa puolesta eikä se ollut turhaa.

Tarja Kataja
diakoni

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: