Verkkopyhäkoulu 6/2022
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Verkkopyhäkoulu 6/2022

Mukavaa marraskuuta kaikille!

Tämän 6. verkkopyhäkoulun aiheena on luja usko Jumalaan. Raamatunkertomuksessa (videona ja tekstinä) tutustumme Danieliin ja saamme tietää, että miten hän pelastui leijonien luolasta.

Raamatunkertomukseen liittyen on tällä kertaa kysymykset. Yritä vastata niihin itse, ennen kuin katsot vastaukset.

Lisäksi mukana on värityskuvia ja askarteluohje.

Toivomme, että viihdyt verkkopyhiksen parissa!

Mukavaa syksyn jatkoa

toivottavat Krista ja Maarit

 

Daniel leijonien luolassa

Yksi Babyloniaa hallinneista kuninkaista oli meedialainen Dareios. Hän huomasi, että Daniel oli poikkeuksellisen viisas mies, ja teki hänestä maan tärkeimpien virkamiesten johtajan. Nämä miehet olivat kateellisia Danielille ja halusivat päästä hänestä eroon. He tiesivät, että Danielilla oli tapana rukoilla kolme kertaa päivässä. Niinpä he menivät sanomaan Dareiokselle: ”Meillä on sinulle ehdotus. Tehdään sellainen laki, että kukaan ei saa rukoilla ketään muuta kuin sinua ja että jos joku rikkoo sitä lakia, hän joutuu luolaan leijonien syötäväksi.” Dareioksen mielestä ehdotus oli hyvä, ja hän hyväksyi lain.

Heti kun Daniel sai kuulla uudesta laista, hän meni kotiinsa, polvistui avonaisen ikkunan eteen ja rukoili. Miehet, jotka juonittelivat Danielia vastaan, tunkeutuivat hänen taloonsa ja saivat hänet kiinni itse teosta. He menivät juoksujalkaa kuningas Dareioksen luokse ja sanoivat hänelle: ”Daniel rikkoo lakia eikä tottele sinua. Hän rukoilee Jumalaansa kolme kertaa päivässä.” Dareios piti Danielista eikä halunnut, että hän joutuisi leijonien kitaan. Hän yritti koko päivän keksiä, miten voisi pelastaa Danielin. Mutta hän oli jo hyväksynyt lain, eikä sitä voitu enää muuttaa. Dareioksella ei ollut vaihtoehtoa. Hän antoi käskyn miehilleen, ja he heittivät Danielin saaliinhimoisten leijonien keskelle.

Dareios oli niin huolissaan Danielista, ettei hän saanut unta koko yönä. Heti aamulla hän kiiruhti luolalle ja huusi: ”Daniel, oletko elossa? Onko sinun Jumalasi pelastanut sinut?”

Daniel oli elossa! Hän huusi luolasta: ”Kaikki on hyvin. Jumalan enkeli sulki leijonien suut, eivätkä ne tehneet minulle mitään.” Dareios oli hyvin iloinen. Daniel nostettiin ylös luolasta, eikä hänessä ollut naarmuakaan. Sitten Dareios sanoi: ”Tuokaa tänne ne miehet, jotka syyttivät Danielia!” Dareioksen käskystä miehet saivat ankaran rangaistuksen.

Dareios lähetti kaikille alamaisilleen käskyn: ”Jokaisen täytyy kunnioittaa Danielin Jumalaa. Hän pelasti Danielin leijonien kynsistä.”


pdf liite

Kysymykset ja vastaukset

pdf liite

Askarteluohjeet

pdf liite

Värityskuva: Daniel ja leijonat 1

pdf liite

Värityskuva: Daniel ja leijonat 2

pdf liite

Värityskuva: Leijona

pdf liite

Värityskuva: Leijona numeroilla yhdistettävä