O Magnum Mysterium -konsertti 22.12. klo 18.
O Magnum Mysterium tummalla taustalla valkoinen tähti hohtaa

O Magnum Mysterium -konsertti 22.12. klo 18.

Adventtikonsertti Tuusulan kirkossa

Tervetuloa kuuntelemaan adventtimusiikin aarteita renessanssin ja barokin sävelin.

Konsertti on ilmainen, ohjelman saa 10 eurolla.

Esiintyjät

Lauluyhtye Vocale

• Pia Ristolainen, sopraano, soolo kantaatin osa 5.
  • Salla Tofferi, sopraano
  • Emmi Halonen, sopraano
  • Mari Wargh, sopraano
  • Riina Haapaniemi, altto
  • Sini Honkanen, altto
  • Eero Hartikainen, tenori, soolo kantaatin osat 2,3
  • Heikki Kulo, tenori
  • Antti Heikkilä, basso
  • Toni Hintsala, basso, soolo kantaatin osa 4

Tuusulan seurakunnan yhteydessä toimiva Lauluyhtye Vocale sai alkunsa korona-ajan haastavista esiintymis- ja harjoitteluolosuh­teista. Musiikin tekemisen kaipuuseen ja esi­merkiksi someen tuotettavien musiikkisisäl­töjen tekemiseen tarvittiin ammattilaisista ja vakavista harrastajista koostuva osaava lau­lajisto. Innostus ja omistautuminen kantoivat yli haastavien tilanteiden. Yhtye on ehtinyt tallentaa ja esittää musiikkia renessanssista nykysäveltäjiin.

Musiikillinen painopiste on varhaisessa kirk­komusiikissa ja Bachin tuotannossa, unohta­matta uudempaa vokaalimusiikkia.

Laulajisto muokkautuu teosten mukaisesti kvartetista pieneen kamarikuorokokoonpa­noon. Soolotehtäviin löytyy osaamista yh­tyeen omista jäsenistä. Lauluyhtye Vocalea johtaa kanttori Eero Hartikainen

Barokkiyhtye Keskisävel

• Tiina Aho-Erola ja Hanna Pesonen, barokkiviulu
  • Markus Sarantola, barokkialttoviulu
  • Maija Lampela, gamba
  • Markus Pelli, barokkisello
  • Petri Ainali, basso
  • Anna Orasmaa, urut

Keski-Uudenmaan vanhan musiikin yhdistys Keskisävel ry on perustettu lisäämään konserttitoimintaa ja tekemään tunnetuksi vanhaa musiikkia Keski-Uudenmaan alueella mahdollisimman pitkälle paikallisin voimin ja yhteistyössä esimerkiksi seurakuntien kanssa.

Keskisävel ry paitsi järjestää perinteisiä konsertteja myös ilahduttaa musiikillaan lähialueiden hoivakotien asukkaita sekä lapsiperheitä.

Yhdistyksen sydämenä sykkii ja soi vanhan musiikin ammattilaisista koostuva Keskisävel-yhtye, jonka kokoonpano vaihtelee hieman projektikohtaisesti. Yhtyeen taiteellinen johtaja on Tiina Aho-Erola.