Paastonajan Hiljaisuuden jooga
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Paastonajan Hiljaisuuden jooga

Tervetuloa mukaan Hiljaisuuden joogaan.

Kyseessä on kristillinen joogaharjoitus, jonka avulla on mahdollista harjoittaa hiljaisuutta kokonaisvaltaisesti itseään ja Pyhää kuulostellen ja kuunnellen. Harjoituksessa on aina läsnä kolme elementtiä: keho, henki ja mieli.

Kokoontumiskerrat

Paastonajan Hiljaisuuden jooga -ryhmä kokoontuu 6 kertaaa Rihasalissa (Pellavamäentie 5, 04320 Tuusula) keväällä 2023

  • 1.3. klo 19-20.30
  • 8.3. klo 19-20.30
  • 15.3. klo 19-20.30
  • 22.3. klo 19-20.30
  • 29.3. klo 19-20.30
  • 5.4. klo 19-20.30

Kehonhuoltoa, lempeää liikettä, hiljentymistä, rukousta. Ohjaajana hiljaisuuden joogan ohjaaja Päivi Hakala. Sitova ilmoittautuminen . Ryhmä on maksuton. Oma matto, mukavat vaatteet.

Ilmoittaudu mukaan 22.2. mennessä

Ryhmään mahtuu mukaan 14 osallistujaa. Voit osallistua tähän ryhmään vain ilmoittautumalla sitoutuvasti ennakkoon. Ryhmä on maksuton. 

Ilmoittaudu mukaan 22.2. mennessä verkkolomakkeella. 

Mitä tarvitset mukaan?

Joogaharjoitusta varten tarvitset jumppa-alustan, jonka päällä lattialla lepääminen tuntuu mukavalta. Lisäksi voit varata pienen tyynyn tai pyyhkeen jonka voit kääriä pään alle tai alaselän tueksi ja korokkeeksi selinmakuulle asettuessasi. Loppurentoutumista varten voit varata lisävaatetta tai ohuen peiton. Ota päällesi mukavat vaatteet.

Hiljaisuuden joogan taustaa

Hiljaisuuden jooga on sairaalapappi, joogaohjaaja Heli Harjunpään kehittämä kristillinen joogaharjoitus. Sen avulla on mahdollisuus harjoittaa hiljaisuutta kokonaisvaltaisesti itseään ja Pyhää kuulostellen ja kuunnellen. Harjoituksessa on aina läsnä kolme elementtiä: keho, henki ja mieli.

Hiljaisuuden joogan kehollisena, fyysisenä pohjana on lempeä hatha-jooga, joka on yksi tapa harjoittaa joogaa. Kehollisessa mielessä voimme kiinnittää huomiota hengitykseen, sen mahdollisimman pidäkkeettömään virtaukseen. 

Hiljaisuuden jooga on myös hengellinen harjoitus. Pysähtyminen ja läsnäolo tässä hetkessä avaa väylän Pyhän kohtaamiselle ja rukoukselle. Rukoukseen on kristillisessä perinteessä kautta aikojen liitetty eleitä ja liikeitä, käsien ristimistä, polvistumista ja kumartumista.

Hiljaisuuden joogassa koko keho otetaan tietoisesti mukaan rukoukseen. Psalmin sanojen kautta avautuu mahdollisuus kuunnella sisintään ja sanoittaa sen kaipausta. Hiljainen ja ääneen lausuttu rukous syventävät yhteyttämme Luojaan ja vahvistavat hänen läsnäoloaan elämässämme.

Lisätietoja

Satu Mäkinen

p. 040 6747766
**@**