Verkkopyhäkoulu 1/2023
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
piirretty vuori ja pilvinen taivas

Verkkopyhäkoulu 1/2023

Hei ja tervetuloa tämän vuoden ensimmäisen verkkopyhiksen pariin!

Toivottavasti olet saanut nauttia täysin rinnoin ihanasta joululomasta ja tietenkin talvesta! Olethan muistanut myös ulkoilla paljon! Ulkona on talvella niin paljon kivaa tekemistä; voi hiihtää, luistella, laskea mäkeä ja vaikka vain peuhata lumessa.

Verkkomuskarin aiheena on tällä kertaa Laupias samarialainen. Sen kertomuksen kautta Jeesus opettaa meitä olemaan hyvä lähimmäinen toisillemme. Kiusata ei saa, vaan pitää olla hyvä kaveri toisille. Ja aina pitää auttaa, jos vain voi, jos joku on pulassa. Kun on hyvä toisille, tulee itsellekin hyvä mieli!

Alla on videoitu hartaus, Laupias samarialainen. Se on myös luettavassa muodossa täällä. Olen tehnyt muutamia kysymyksiä, joihin toivon sinun vastaavan ennen kuin katsot oikeat vastaukset!

Askarteluohjeissa on tällä kertaa muutama lumiukkoaskartelu, kokeilethan niitä!

Toivottavasti viihdyt verkkopyhiksemme parissa!

T Maarit

 

 

Laupias samarialainen

Muuan lainopettaja halusi panna Jeesuksen koetukselle. Hän kysyi: »Opettaja, mitä minun pitää tehdä, jotta saisin omakseni iankaikkisen elämän?» Jeesus sanoi hänelle: »Mitä laissa sanotaan? Mitä sinä itse sieltä luet?»

Mies vastasi: »Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja koko sielustasi, koko voimallasi ja koko ymmärrykselläsi, ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.»

Jeesus sanoi: »Oikein vastasit. Tee näin, niin saat elää.»

Mies tahtoi osoittaa, että hän noudatti lakia, ja jatkoi: »Kuka sitten on minun lähimmäiseni?»

Jeesus vastasi hänelle näin:

»Eräs mies oli matkalla Jerusalemista Jerikoon, kun rosvojoukko yllätti hänet. Rosvot veivät häneltä vaatteetkin päältä ja pieksivät hänet verille. Sitten he lähtivät tiehensä ja jättivät hänet henkihieveriin. Samaa tietä sattui tulemaan pappi, mutta miehen nähdessään hän väisti ja meni ohi. Samoin teki paikalle osunut leeviläinen: kun hän näki miehen, hänkin väisti ja meni ohi.

»Mutta sitten tuli samaa tietä muuan samarialainen. Kun hän saapui paikalle ja näki miehen, hänen tuli tätä sääli. Hän meni miehen luo, valeli tämän haavoihin öljyä ja viiniä ja sitoi ne. Sitten hän nosti miehen juhtansa selkään, vei hänet majataloon ja piti hänestä huolta. Seuraavana aamuna hän otti kukkarostaan kaksi denaaria, antoi ne majatalon isännälle ja sanoi: ’Hoida häntä. Jos sinulle koituu enemmän kuluja, minä korvaan ne, kun tulen takaisin.’ Kuka näistä kolmesta sinun mielestäsi oli ryöstetyn miehen lähimmäinen?»

Lainopettaja vastasi: »Se, joka osoitti hänelle laupeutta.» Jeesus sanoi: »Mene ja tee sinä samoin.»

 


pdf liite

Kysymykset ja vastaukset

pdf liite

Askarteluohjeet

pdf liite

Värityskuva: Laupias samarialainen antaa vettä

pdf liite

Värityskuva: Laupias samarialainen vie ryöstetyn majataloon