Verkkopyhäkoulu 5/2023
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Mooseksen äiti pitää moosesta sylissä ja laittaa kohta koriin

Verkkopyhäkoulu 5/2023

Tervetuloa syksyn toiseen verkkopyhikseen!

Elokuun loppupuolella ollaan ja toivottavasti teidän perheen syksyn aloitus on sujunut hyvin. Säät ovat olleet vaihtelevia; ollaan saatu aurinkoa, jopa hellettä, pilvipoutaa ja myöskin sadetta. Kun on paljon sadetta, silloin kasvavat sienet kohisten ja niitä on paljon. Joissakin perheissä harrastetaan sienestystä. Oletko sinä maistanut sieniruokia? Myös tämän kerran askarteluohjeina on kaksi erilaista sientä. Niitä voitte kotona askarrella ja vaikka viedä isovanhemmillekin.

Raamatusta me tutustumme tällä kertaa Mooses-vauvaan. Mooses oli aikuisena tärkeä mies, joka sai mm. Jumalalta 10 käskyä Siinainvuorella meille kaikille opetettavaksi.

Voit katsoa videon ja lukea itse tai jonkun avulla kertomuksen Mooseksen syntymästä ja lapsuudesta. Sivuilta löytyy kertomukseen liittyviä kysymyksiä. Pohdi niitä ensin itse ja tarkista vasta sitten vastaukset.

Muutama värityskuva on myös sivuilla.

Oikein mukavaa syksyn jatkoa ja Taivaan Isän suojelua koko perheellenne!

Terveisin Maarit ja Marjaana

 

 

Mooses-vauva, Raamatusta mukaeltuna

Muuan Leevin sukuun kuuluva mies, Amram nimeltään, otti vaimokseen Jokebed-nimisen naisen. Hän oli myös Leevin suvusta. Jokebed tuli raskaaksi ja synnytti pojan. Ikävä kyllä siihen aikaan oli Egyptin faarao antanut kurjan käskyn: kaikki israelilaiset poikavauvat oli tapettava.

Kun Jokebed näki, kuinka kaunis hänen lapsensa oli, hän piilotteli sitä kolme kuukautta. Mutta kun hän ei enää voinut piilotella sitä, hän otti kaislakorin, tiivisti sen asfalttipiellä ja tervalla, pani pojan siihen ja laski korin Niilin rantakaislikkoon. Pojan sisar, Mirjam, jäi jonkin matkan päähän nähdäkseen, mitä lapselle tapahtuisi.

Faraon tytär tuli Niilin rantaan peseytymään, ja hänen hovinaisensa jäivät virran rannalle kävelemään. Silloin hän näki kaislikon keskellä korin ja lähetti orjattarensa hakemaan sen. Avatessaan korin hän näki, että siinä oli lapsi, joka itki. Faraon tyttären valtasi sääli, ja hän sanoi: »Tämä on varmaan heprealaisten poikia.»

Silloin Mirjam sanoi faraon tyttärelle: »Menenkö hakemaan tänne jonkun heprealaisnaisen, joka voi imettää pojan sinulle?» Faraon tytär sanoi: »Tee niin», ja tyttö haki paikalle Jokebedin. Faraon tytär sanoi äidille: »Ota tämä lapsi mukaasi ja imetä se minulle, niin minä maksan sinulle siitä palkan.» Jokebed otti lapsen imetettäväksi.

Kun poika oli kasvanut suuremmaksi, äiti vei hänet faraon tyttärelle, ja tämä otti hänet omaksi pojakseen. Faraon tytär antoi hänelle nimeksi Mooses sanoen: »Olen nostanut hänet vedestä ylös.»

 

Päivitetty 30.8.2023

pdf liite

Kysymykset ja vastaukset

pdf liite

Askarteluohjeet

pdf liite

Värityskuvat