Verkkopyhäkoulu 6/2023
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Samuel ja Eeli

Verkkopyhäkoulu 6/2023

Syksyinen tervehdys teille kaikille!

Nyt on jo ilmat viilenneet ja ulkona voi ihailla ruskan värejä; oranssia, keltaista, punaista ja muitakin ruskan värejä. Sateitakin olemme saaneet, mutta toivottavasti olette päässeet ulos virkistäytymään, leikkimään ja nauttimaan tästä ihanasta vuodenajasta; syksystä!

Tällä kertaa verkkopyhiksessä tutustumme sellaiseen henkilöön kuin Samuel. Kerromme hänen lapsuudestaan ja nuoruudestaan. Voitte tutustua Samuelin kertomukseen videon ja tekstin kautta.

Kun olette tämän tehneet, olen väsännyt pienen ristikon teille. Yritä ensin miettiä vastaukset itse ennen kuin katsot valmiiksi täytetyn mallin.

Värityskuvia on taas mukana ja kaksi omena-askarteluohjetta. Toivottavasti jokaiselle löytyy jotain kivaa tästä pyhiksestä.

Jumalan siunaamaa syksyn jatkoa ja muistakaahan liikkua niin sisällä kuin ulkonakin.

Toivottavat Maarit ja Marjaana

Samuelin nuoruusvuodet Raamatusta mukaellen kerrottuna

Syntyperä

Samuelin äiti oli Hanna ja isä Elkana. Kertomuksen alussa Hanna oli pitkään lapseton ja hedelmätön, mutta rukoili Jumalalta lasta. Pappi Eeli, joka istui pyhäkön edessä Silossa ja kuuli hänen rukoilevan itkien, ymmärsi pian, että Hanna toivoi todella paljon lasta.

Silloin myös Eeli rukoili hänen puolestaan. Pian sen jälkeen Hanna tulikin raskaaksi ja synnytti seuraavan vuoden alussa pojan ja antoi tälle nimen Samuel, joka tarkoittaa "Jumalan nimi" tai "Jumala on kuullut". Kun poika oli vielä pieni, Hanna luovutti hänet pyhäkköön Eelin kasvatettavaksi.

Kutsumus

Eräänä yönä nuoruudessaan, Josephuksen mukaan 12-vuotiaana, Samuel kuuli äänen kutsuvan häntä nimeltä. Ensin hän luuli Eelin puhuttelevan häntä, mutta tämä kielsi niin tehneensä ja käski hänen mennä takaisin nukkumaan. Kun tämä oli toistunut kolme kertaa, Eeli tuli vakuuttuneeksi, että Jumala oli puhutellut Samuelia, ja neuvoi tätä vastaamaan: "Puhu, Herra, palvelijasi kuulee", jos sama vielä toistuu.

Kuullessaan äänen vielä kerran kutsuvan Samuel vastasikin niin. Tällöin Jumala ilmoitti, että Hän oli tuominnut Eelin suvun ikuisiksi ajoiksi, koska Eeli ei ollut pitänyt poikiaan kurissa, kun he olivat pilkanneet Jumalaa. Aamulla Eeli kysyi Samuelilta, minkä sanoman hän oli saanut. Kuultuaan Samuelin saaman viestin Eeli vastasi: "Hän on Herra, hän tehköön, minkä hyväksi näkee." Pian koko Israelin kansa tunnusti Samuelin profeetaksi.

 

Päivitetty 27.9.2023

pdf liite

Askarteluohjeet

pdf liite

Ristikko. Vastaukset toisella sivulla.

pdf liite

Värityskuvat