Blogi: Joulukiireitä
pienoismallijoulukylä

Blogi: Joulukiireitä

Usein kuulee puhuttavan joulukiireistä. Monille se tarkoittaa joululahjojen hankkimista, kodin siivousta, joulutervehdysten viemistä ystäville ja naapureille ja erilaisiin joulujuhliin osallistumista. Tämä kaikki tulee normaalin elämän päälle ja keskelle. Joskus se tuntuu niin raskaalta, että moni toteaakin, että haaveilee jo ajasta joulun jälkeen. Jotain me teemme väärin, jos kristikunnan suurimmasta juhlasta on tullut taakka ja ahdistuksen aiheuttaja.

Joillekin joulukiireet eivät olekaan vastenmielisiä, vaan ne kuuluvat jouluun ja joulun valmisteluun ja niistä jopa nauttii. Meille papeille usein joulun alla todetaan, että taidamme nyt elää vuoden kiireisintä aikaa. Näin se useimmiten on. Nämä kiireet kuuluvat niihin kiireisiin, jotka me papit ja seurakunnan työntekijät koemme positiivisina kiireinä. On hienoa valmistella juhlia ja kirkkohetkiä, joihin tulee satamäärin ihmisiä, jotka haluavat tulla kuulemaan Vapahtajan syntymästä.

Kiirettä on siis monenlaista. Itse kukin voi miettiä, minkälaista kiireemme joulun alla on. Onko se iloista touhua vai ahdistavaa puurtamista. Monissa tilanteissa voimme itse päättää, minkälaista haluamme sen olevan. Kannustankin tänä jouluna jokaista, myös itseäni, luopumaan ahdistavasta kiireestä, vaikka se merkitsisikin kapeampaa menuta joulupöydässä, vähemmän lahjoja  läheisille ja  niukempaa joulusisustusta. Jos pystymme jättämään ahdistavan kiireen  taaksemme, on meidän helpompi rauhoittua, pysähtyä ja hiljentyä joulun sanoman äärelle.

Rauhallista joulua

Ulla Rosenqvist, kirkkoherra

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia