Goltz laittoi hanskat naulaan

Goltz laittoi hanskat naulaan

Mikael Goltz tuli Kellokosken hautausmaalle hautausmaanhoitajaksi vuonna 1988. Edellinen työpaikka oli Vantaan seurakuntayhtymässä samoissa töissä.

Kun Goltz aloitti Kellokoskella, työolosuhteet olivat ankeat.
– Ei ollut kalustoa eikä sosiaalitiloja. Ruohonleikkurikin oli täysin hengetön. Siinä ei ollut iskua ollenkaan, Goltz kertoo.
Hautoja Goltzin ei onneksi tarvinnut kaivaa lapiolla, sillä siihen käytettiin jo silloin Kubota-traktorikaivuria. Lapio oli työssä vain apuna.

Työ ei ole juurikaan muuttunut vuosien kuluessa. Sen sijaan kalustoa on parannettu ja tiloja kohennettu.
– Kun aloitin, meillä oli vain yhden miehen toimisto. Yksi mahtui istumaan ja loput oli seisomapaikkoja, Goltz muistelee.

Erillisistä sosiaali- tai ruokailutiloista saattoi vain haaveilla. Myöhemmin toimiston korvasi parakki, ja 1990-luvulla Kellokoskelle rakennettiin huoltorakennus. Siinä on toimisto, sosiaalitilat ja konevarasto.

Moni nuori aloittaa kesätyönsä seurakunnan hautuumaalta, ja näin on myös Kellokoskella. Kesätyöntekijöiden kanssa ei kommelluksiltakaan vältytty.
Goltz kävi kerran asioilla Hyrylän seurakuntakeskuksessa, mutta siellä ei ollut ketään paikalla. Kun hän palasi takaisin Kellokoskelle, niin kaikki kesätyöntekijät olivat nukkumassa nurmikolla.
– Kyllä ne aika äkkiä pomppasi pystyyn, kun tulin paikalle, Goltz muistelee.

Varsinaisia eläkesuunnitelmia Goltzilla ei ole.
– Ovathan nuo kysyneet kesäpojaksi hautausmaalle, Goltz sanoo nauraen.

Kellokosken hautausmaalla työskentelee nykyään yksi kokoaikainen hautausmaanhoitaja ja yksi 50% työntekijä. Paijalan ja Kellokosken hautausmaalla on yhteinen työntekijä, joka toimii talvella Paijalassa ja kesällä Kellokoskella.

31.1.2013