Ilmastopäivä 7.9.
kollaasi siitä miltä maapallo näyttää ylhäältä

Ilmastopäivä 7.9.

Huippupuhujia ja ilmastoaiheista tekemistä koko perheelle. Ilmastopäivä 7.9. Tuusulan seurakuntakeskuksella.

Ilmastopäivässä 7.9. Tuusulan seurakuntakeskuksella pääset kuulemaan ajankohtaisia puheita, kokemaan taide-elämyksiä (kuten stand-up, nukketeatteri ja videoinstallaatio) ja nauttimaan ilmastoystävällisen lounaan (5€) sekä Marttojen kahvilan antimista.

Lisäksi tapahtuma tarjoaa toiminnallista puuhaa lapsille ja esittelypisteitä ilmastoasioista kiinnostuneille. Ulkona voit osallistua Kiertokapulan rastiradalle ja tervehtiä lampaita. Sisällä voit hiljentyä, osallistua lasten toimintaan ja tuunata vanhaa, sekä tutustua ruokahävikkinäyttelyyn.

Pääpuhujana tapahtumassa toimii professori, ilmastoasiantuntija Markku Ollikainen.

Päivän juontaa Jussi Salonen.

- 10 Kirkkoherra Janne Keräsen päivän avaus.
- 10.15 - 11 Helsingin yliopiston professori Markku Ollikaisen puhe ilmaston tilanteesta ja luonnon monimuotoisuuden katoamisesta.
- 11.15 - 12 Ilmastoasiantuntija Heidi Holmroos Marttaliitosta kertoo, miten kukin voi vaikuttaa teoilla ja ruokavalinnoilla.
- 12.15 - 12.45 Ympäristökouluttaja Heidi Uotila Kiertokapulasta: "Kierrättämällä ilmastonmuutosta vastaan: Kiertotalous, Jätteiden kierrätys".
- 13 - 13.45 Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka esittelee kristillisen käsityksen luomakunnasta ja sen varjelemisesta, sekä maailman globaalitilanteesta.
- 14 - 14.45 Tuusulalaisten nuorten ja piispa Hintikan paneelikeskustelu
- 15 - 15.30 Stand Up -koomikko Sampsa Simpanen - Ilmastoahdistuksen helpottaminen.

Tervetuloa mukaan ilmastotalkoisiin!
Huom. päivän ohjelma saattaa muuttua ja tarkentua.

Osoite: Rykmentintie 34, Tuusula

Yhteistyössä:

Tuusulan Nuormartat, Marttaliitto, Keski-Uudenmaan kuluttajat ry, Taitokädet ry, Tuusulan ympäristökeskus, Tuusulanjärven vesiensuojeluyhdistys, Kuumaa-hanke, Kiertokapula oy, Luonnonperintösäätiö, John Nurminen -säätiö, Espoon hiippakunta

Päivitetty 28.5.2024