Blogi: Kiitos ja näkemiin
Ulla nallen kanssa

Blogi: Kiitos ja näkemiin

Sain tulla Tuusulan seurakunnan työntekijäksi runsaat 39 vuotta sitten. Tulin  seurakuntalehtoriksi lähetyssihteerin tehtäviin. Olin aina ollut innostunut lähetystyöstä ja ajattelin, että tulen varmaan jossakin vaiheessa lähetystyöhön myös itse lähtemään. Toisin kävin. Minusta ei tullut lähetystöntekijää, mutta minusta tuli lähetystyön kannattajajäsen ja lähetystyön mahdollistaja.  Lähetyssihteerin työn kautta sain tutusta Tuusulaan ja tuusulalaisiin, ja tähän työhön minua oli opastamassa silloinen kirkkoherra Matti Korppi- Tommola. Hän ajelutti minua pitkin Tuusulaa ja esitteli paikkoja, kertoi tuusulalaisista ja tutustutti heihin. Hänen ansiostaan pääsin suhteellisen nopeasti kotiutumaan Tuusulaan ja Tuusulan seurakuntaan.

Neljätoista vuotta myöhemmin  silloinen kirkkoherra Sakari Vuorinen kysyi halukkuuttani pappisvihkimykseen ja sen kautta Tuusulan seurakunnan lähetyspapiksi. Hetki oli minulle oikea. Pyhäinpäivänä vuonna 1998 piispa Huovinen asetti minut papin virkaan Tuusulan seurakuntaan. Papin työn kautta sain katsella ja tutustua uudesta näkökulmasta tuusulalaisiin.

Yksitoista vuotta myöhemmin piispa Heikko asetti minut Tuusulan seurakunnan kirkkoherran virkaan. Tuosta hetkestä on kulunut tasan viisitoista vuotta ja nyt olen jäämässä viikon päästä eläkkeelle.

Seurakuntatyö on ollut minulle kutsumustyö. Sain kutsun jo lukioikäisenä ja sitä kutsua olen saanut toteuttaa Tuusulan seurakunnassa. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut kuulua siihen Tuusulan  seurakunnan kirkkoherrojen ketjuun, joka alkoi jo vuonna 1644 ja olla sen 23. kirkkoherra.

Nyt elämässäni alkaa uusi vaihe, johon lähden odottavin mielin.

Terveisin
Ulla Rosenqvist, kirkkoherra