Onko elämälläsi päämäärä?
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Onko elämälläsi päämäärä?

Tunnettu psykoterapeutti Wayne W. Dyer kirjoittaa: "Ilman päämäärää elämänne on tyhjää, ette voi tuntea täyttymystä, kärsitte turhautumisesta, ahdistuksesta ja muista oireista, jotka ovat osa ulkopuolelta ohjautunutta elämää."

Mikä siis on elämäsi päämäärä? Miten helppoa on pukea se sanoiksi? Haluatko olla kenties kuuluisa? Vaikutusvaltainen? Rikas? Vai toisten auttaja? Ilon tuoja? Kuinka hyvin elämäsi on sopusoinnussa päämääräsi kanssa?

Vai onko elämän oravanpyöräsi niin vauhdikas ja rutiinit niin kuolettavia, ettet ole päässyt lainkaan selville päämäärästäsi? Kenties työnnät kokonaan syrjään tämän kiusaavan kysymyksen ja tyydyt siihen, että olet vain olemassa, vailla minkäänlaista tietoisuutta päämäärästäsi?

Jos vastaat päämääräsi olevan taivaassa, kysyn Sinulta: Miten se vaikuttaa jokapäiväiseen elämääsi?" Jeesushan ei sanonut olevansa päämäärä vaan tie, totuus ja elämä. Mitä tekemistä näillä sanoilla on päämäärän kanssa? Entäpä jos elämän päämäärä ei olekaan jossakin edessäpäin vaan tässä ja nyt? Kutsussa kulkemaan Kristuksen yhteydessä, Hänen (ja myös itsensä!) oppimaan tuntemisessa sekä jokaisessa elämän hengenvedossa?

Esko Makkonen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: