Loman tarpeessa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Loman tarpeessa

Tällä hetkellä Kellokosken seurakuntatalolla on hyvin rauhallista. Paikalla on kaksi huoltomiestä ja minä. Toiset työntekijät viettävät talvilomaa. Ennen kuin työkaverit jäivät vapaille kuulin monen sanovan, että kylläpä olen loman tarpeessa.

Ensi viikolla olen lähdössä yhdeksi vetäjäksi helmileirille, joka on tarkoitettu erityisesti loman ja levon tarpeessa oleville. Hiljennymme sanan äärelle, ulkoilemme ja lepäämme. Kaikki asiat tehdään leiriläisten voiminen ja jaksamisen mukaan. Leirille tulijoilla on elämässään jokin asia, joka on uuvuttanut. Nyt heillä on mahdollisuus levätä ja olla Luojan hyvässä hoidossa.

Toinen meistä tarvitsee lepoa työstä, toinen vaikeasta elämäntilanteesta. Jokaiselle tekee välillä hyvää levätä, olipa syy mikä tahansa.

Aina ei ole helppoa pysähtyä. Joskus venytämme voimavaramme äärimmilleen. Silloin on hyvä muistaa erään papin äidin sanat pojalleen: ”Jumalakin lepäsi, luuletko sinä olevasi Jumalaa parempi ja tärkeämpi.”

Allekirjoittaneen mieleen hiipii ajatus maaliskuun puolivälistä, jolloin voin viikoksi unohtaa työasiat, laittaa sukset jalkaan ja suunnata kulkuni kohti upeita maisemia. Lapin laduilla sielu lepää.

Tiina Penttilä
diakoniatyöntekijä

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: