Hymyile päin naamaa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Hymyile päin naamaa

Minulle sattui pari viikkoa sitten mukava sattuma yllättävässä paikassa. Olin tehnyt erityisen pitkän päivän ja olin väsynyt. Ärtymyksen tunne kasvoi, kun huomasin, että autoni bensavalo tuikki oranssina. En millään olisi jaksanut enää mennä tankkaamaan, mutta vaihtoehto jättää homma aamuksi ei houkutellut.

Poikkesin huoltoasemalle ja kello oli viittä vaille kahdeksan illalla. Asema oli hiljainen ja oletin sen jo sulkeutuneen. Menin automaatille ja työnsin korttia koneeseen. Kone taisi olla myös väsynyt, koska se ei lukuisista yrityksistä huolimatta tunnistanut korttiani.

Kävin nykäisemässä huoltoaseman ovenripaa ja huoltoasema olikin auki. Takahuoneesta tuli nainen ja sanoi, että ollaan sulkemassa juuri. Kerroin, ettei automaatti toiminut ja hän lupasi odotella, että saan tankattua. Kun menin sisälle maksamaan, nainen kysyi huolisinko mukaani kaikki siltä päivältä jääneet munkit, koska hän laittaisi ne muuten roskikseen. Kiitin häntä ja sanoin, että kotona on lapsia, jotka varmasti ilahtuvat tuomisistani. Nainen pakkasi minulle kaksi isoa pussillista munkkeja kotiin vietäväksi.

Minulla oli kuitenkin hassu olo. Olin totta kai ilahtunut tästä yllättävästä ystävällisyydestä, mutta samalla hieman hävetti. Minä en ollut maksanut niistä. Järki kyllä sanoi, että tuotteet olivat menossa roskiin, mutta en voinut mitään tunteelleni. Kiittelin moneen kertaan, enkä oikein tiennyt mitä olisin sanonut.

Välillä tulee mietittyä sitä, miten loppujen lopuksi usein on vaikeampi ottaa kuin antaa. Huoltoaseman myyjän anteliaisuus ilahdutti, mutta ehkä ärtymykseni pyyhkäisi pois kuitenkin se kuinka ystävällisesti ja iloisesti hän hymyili. Väkisinkin hymyilin hänelle takaisin.

Kannattaa kokeilla joskus kävellä kadulla ja hymyillä ihmisille iloisesti päin naamaa. Voit yllättyä kuinka moni loppujen lopuksi hymyilee takaisin.

Iloista Naistenpäivää kaikille!

Raita Koski
diakoni

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: