Jumala itkettää
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Jumala itkettää

Eräässä lehdessä annettiin taannoin vinkkejä siitä, miten välttyä sipulin aiheuttamilta kyyneliltä. Sipulikyyneleet ovat eittämättä kiusallisia, vaikkakin niiden jälkeen olo tuntuu jollakin tapaa puhdistuneelta. Jotkut rohkenevatkin väittää, että kyyneleet poistavat kehosta myrkyllisiä aineita!

Ramatun lyhin (ja samalla kaunein?) jae sanoo: "Jeesus itki". Jumala itkee. Hämmentävä tieto. Jumalaankin sattuu. Hän on tunteva persoona, joka myös uskaltaa ilmaista tunteensa. (Toisin kuin esim. Buddha, jolle mielen tyyneys oli keskeinen pointti.) Ikään kuin Hän haluaisi rohkaista: "Tunteiden kokeminen ja niiden näyttäminen on suotavaa."

Itselleni tulee usein tippa linssiin kirkossa käydessä. Samalla se kertoo jotakin kaunista Jumalan suhtautumisesta ihmisiin. Lähestyessään meitä Hän ei huuda, vaadi eikä uhkaile. Niiden sijaan Hän koskettaa lempeästi, aivan kuin ottaisi pumpulimaiseen syleilyyn. Ja se riittää. Rakkauden kokeminen murtaa. Patoumat aukenevat. Ja sielu puhdistuu kyyneleiden mukana.

Esko Makkonen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: