Kuka keksi rakkauden
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kuka keksi rakkauden, kuka sai aikaan sen…?

Raamatussa sanotaan etten olisi mitään, jos en tuntisi rakkautta.

Rakkautta vain on niin monenlaista. On rakkautta ystäviin ja läheisiin. Rakkaus omiin vanhempiin tai vanhempien rakkaus lapsiinsa on usein ehdotonta. Kaikkein suurin rakkaus on Jumalan rakkaus meitä kohtaan. Ja sitten on se viimeinen muttei vähin? Meidän kaikkien kaipaama romanttinen rakkaus.

Tätä viimeisintä olen viimeaikoina miettinyt kovasti. Oma pikkupoikani, kohta koululainen, on joutunut rakkauden riepottelemaksi. On pakahduttavaa katsoa ja kuunnella, miten poika huokailee. Vaikka hänen riutumisensa meitä vanhempia ehkä naurattaakin, on hänen tunteensa hänelle totta, ja ne on otettava vakavasti.

Olemme käyneet pitkiä keskusteluja siitä, mitä rakkaus on, miltä se tuntuu, ja mikä tässä rakkauden kohteessa on niin viehättävää. On aivan mieletöntä kuulla lapsen suusta, miten hän on pohtinut omaa rakkauttaan. Hänen mielestään ei riitä eikä ole oikeastaan niin merkittävää, että tämä tyttö on kaunis. Hänessä on parasta se, että hän on hyvä kaveri. Miten totta!

Koska lapseni on rakastunut, kai äitikin voi miettiä ja muistella miltä se rakkauden huuma oikein tuntui. Alkaahan siitä huumasta jo olla aikaa.

Kun aikani mietiskelin, en voinut kuin yhtyä poikani mielipiteeseen, että rakkauden kohteessa yksi tärkeimmistä asioista on ystävyys. Rakastumisen huuma menee ohi, mutta ystävyys on yleensä pitkäikäisempää. On myös sanottu, että puolisoonsa voi rakastua aina uudelleen ja uudelleen. Se pitää paikkaansa, mutta silloin on hyväksyttävä itsessä ja toisessa elämän mukanaan tuomat muutokset.

Kevät on ihmeellistä aikaa. Nautitaan siitä ja ihaillaan luonnon heräämistä.

Iloista vappua kaikille!

Diakoni Raita

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: