Kevätretki

Kuva lapsikuorojen kevätkonsertista Tuusulan kirkosta.

Lapsikuorolaisten kevätretki

Tuusulan seurakunnan lapsikuorolaiset tekivät kevätretken Tukholmaan 20.-22.4.2013. Mukana oli 32 lasta ja 10 aikuista. Retken johtajina toimivat kanttorit Eero Hartikainen ja Antti Vilkko.

Kuorossa laulaminen vaatii paljon harjoittelua. Lapset ja heidän vanhempansa sitoutuvat vapaaehtoisesti aktiiviseen toimintaan.
- Nämä kuorolaiset ovat laulaneet radiojumalanpalveluksessa ja isoissa joulujumalanpalveluksissa. Matka oli palkinto tehdystä työstä, Hartikainen kertoo.

Ruotsiin ja takaisin

Lauantaina bussi suuntasi nokkansa kohti Turkua, jossa kuorolaiset nousivat Ruotsiin menevään laivaan. Laivalla nukutun yön jälkeen he saapuivat Tukholmaan. Joukko matkusti bussilla kaupungin suomalaisen seurakunnan kirkkolle.

Aamuharjoituksen jälkeen kuorolaiset osallistuivat messuun laulamalla useita lauluja. Heitä säesti kaksi huilistia, ja pianistina toimi kanttori Antti Vilkko. Kuorolaiset lauloivat kirkkokansalle myös messun jälkeen.

Esiintymisen jälkeen kuorolaiset vaihtoivat vapaalle. He kävivät Junibackenin huvipuistossa ja tutustuivat Tukholman keskustaan.

Yö meni mukavasti laivassa vällyjen alla, ja aamulla iloinen joukko saapui Turkuun. Tällä kertaa kuorolaiset viipyivät kaupungissa vähän pidempään. He kävivät tutustumassa Turun tuomiokirkkoon ennen kotimatkaa Tuusulaan.

Poikkeuksellinen laulajajoukko

Lapsikuorojen toimintaa leimaa kausittaisuus. Kuoro täytyy tavallaan perustaa joka syksy uudestaan, koska laulajien vaihtuvuus on suuri.

Jo pari vuotta lapsikuorojen tilanne on ollut poikkeuksellinen. Laulajat ovat pysyneet hyvin mukana toiminnassa.
- Sen takia matkakin oli mahdollinen. Saimme harjoiteltua ohjelmistomme esityskuntoon, Hartikainen kertoo.

8.5.2013