Tulipöksyiset kuskit
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Tulipöksyiset kuskit

Ajelin tässä joku aika sitten töihin Järvenpääntietä pitkin. Pitkä oli jono, ei päätä näkynyt ja vauhtikin hiukan hitaan puoleinen. Pidin muutaman auton mentävää välimatkaa edelliseen autoon ja ajelin tasaista tahtia jonon kanssa. Porhalsi sitten taakseni joku tuli pöksyissä, hyvä ettei takapuskuriin hyökännyt. Peruutuspeilistä näin kuinka kirosanat lentelivät kiireisen kuskin suusta. Hetken kärkyttyään hän näki tilaisuutensa koittaneen ja tulipöksyinen syöksyi ohitseni kaasu pohjassa. Siinä sitten köröteltiin peräkanaa, vielä yhden auton ohitse hän pääsi, mutta sitten loppuivat raot. Mattilan liikennevaloissa pysähdyimme ihan samaan aikaan odottamaan valojen vaihtumista.

Sama ilmiö tapahtui tänään työmatkalla. Edessä körötteli joku tietyöajoneuvo ja jonoa oli jonkun verran. Välimatka edelliseen autoon ei itselläni ollut suuren suuri, mutta eikös joku tulipöksyinen siihenkin onnistunut rynnistämään kaasu pohjassa ja pikajarrutuksella. Eipä hänenkään matkantekonsa sen pidemmälle edennyt, siinä samassa jonossa köröttelimme liikennevaloihin asti.

Olen aina hämmästellyt sitä, mihin nämä kiireiset ja usein kiukkuisesti kiroilevat kuskit kuvittelevat ehtivänsä ohittamalla pitkässä letkassa auton tai kaksi. Huomaan oman sappenikin kiehahtavan, kun eteen änkeää konepeltiä hipoen ja jarruvalot kirskuen kiirehemmo. Siinä saa omakin jarrujalka painaa poljinta, ettei itse posauta perään. Ihan melkein tekee mieli ajatella, että siitä vaan, pistä menemään ja jos törmäät vastaantulevaan autoon, niin ihan oikein sulle!

No ei, onneksi kuitenkaan ei ole onnettomuuksia omalla kohdallani sattunut, itselle tai muille. Olen hämmästyksekseni todennut, että pääsen perille töihin lähestulkoon täsmällisesti samassa ajassa, yritinpä tulla kiireesti tai en. Ja jos nyt muutaman minuutin olen hitaampi sillä, että ajelen kaikessa rauhassa nopeusrajoitusten mukaan kuin että kiiruhtaisin pientä ylinopeutta pinna kireällä, niin mieluummin valitsen oman mielenrauhan. Harva asia on niin tärkeä, että sitä varten kannattaa oma ja toisten terveys vaarantaa liikenteessä kaahailemalla.

Tämä lähtee nyt lomalle ja ajelee lomareissut kiireettömästi. Tulipöksyiset saavat rauhassa mennä ohi, niin kiire ei ole, etteikö perille ehtisi. Jumala on antanut meille elämän elettäväksi, sitä kannattaa vaalia myös liikenteessä. Hermoja vaan itse kullekin tien päällä, välillä niitä tarvitaan, ettei sappi kiehu yli :)

tuula

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: