Oma paikka
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Oma paikka

Vierailin toukokuun puolessavälissä Kellokosken Hyvän Tuulen Tuvalla, joka on kodinomainen kohtauspaikka kaikenikäisille.

Emännät ja isäntä olivat laittaneet kävijöille hyvät tarjoilut. Oli nakkeja ja mehua sekä jälkiruokasi täytekakku kahvit.

Meitä oli koolla iloinen joukko ihmisiä. Muistelimme menneitä ja pohdimme nykymaailman menoa sekä lauloimme keväisiä lauluja. Emäntien ja isännän otteista huokui kävijöistä välittäminen ja tekemisen riemu. Tunnelma oli kaiken kaikkiaan leppoisan mukava.

Kävellessäni takaisin työhuoneelleni tunsin askeleeni kevyiksi ja mielen iloiseksi. Mietin, että miksi näin. Sitten oivalsin, että oli hienoa huomata, että ihmiset olivat löytäneet oman paikkansa. Juttu luisti ja jokainen sai tuoda omia ajatuksia toisten kuultavaksi. Kaikista asioista ei aina oltu samaa miltä, mutta kaikkien näkemyksiä kunnioitettiin. Päällimäisenä mieleen jäi toisista välittäminen ja iloinen yhdessä olo.

Hyvä elämä merkitsee meille jokaiselle erilaisia sisältöjä ja sävyjä. Perustarpeet aineelliset ja sosiaaliset, henkiset ja hengelliset ovat kuitenkin kaikille samat. Ihmisille on tärkeää kuulua johonkin joukkoon. Löytää oma paikka.

Joko sinä olet löytänyt oman paikkasi? Voisiko se löytyä kotiseurakunnastasi? Kannattaa tulla rohkeasti etsimään, kokeilemaan tai kenties yhdessä miettimään jotakin uutta.

Tiina Penttilä
diakoni

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: