Unelmia
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Unelmia

Tänään on kaunis heinäkuun puolenvälin päivä. Ajatukset harhailevat ja mietin, että mitä oikein kirjoittaisin. Tuntuu, ettei keskittyminen työhön ole parhaimmillaan. Vielä olisi jaksettava kaksi päivää, en kun loma koittaa.

Takana on kevään ja alkukesän tiukka työputki. Tietoisuus siitä, että kohta saan hengähtää tuo väkisinkin hymyn huulille. Loman odotus vie ajatukseni unelmiin.  Lomalla voin tehdä asioita, jotka tuntuvat hyvältä tai asioita, joista olen haaveillut.

Unelmat kuuluvat elämään. Jo Aatami ja Eeva aikanaan unelmoivat pääsystä takaisin paratiisiin. Lapsina meillä oli omat unelmat: joku halusi lakaisukoneenkuljettajaksi, toinen poliisiksi ja kolmas opettajaksi. Aikuistuessamme unelmat eivät lakanneet, niiden kohde vain saattoi muuttua. Haaveilimme häistä, perheestä, matkustamisesta maailmalla ja monista muista asioista.

Jokaisella meistä on omat toiveemme ja unelmamme ja myös omat epätoivomme ja pettymyksemme. Sitten on vielä se kipeä kysymys. Riittäkö meiltä jotakin myös niille, joiden toivo ja unelmat on riistetty kokonaan? Kiinnitämmekö esimerkiksi kaupassa huomiota siihen, mitä ostamme? Voiko vaarana olla, että meidän ruokamme ja vaatteemme on tuotettu jonkun toisen unelmien kustannuksella?

Jokainen meistä tarvitsee unelmia ja niitä me myös rakennamme kuka onnensa kukkuloilla, kuka vaikeassa elämäntilanteessa. Jokaisen meistä on myös joskus hyvä pysähtyä miettimään omia valintojamme.

Nyt on aika lopetella, mutta haluan vielä toivottaa kaikille hyvää loppukesää ja muistakaa unelmoida. Aina joku unelmista toteutuu. Samana päivänä kuin tämä blogi ilmestyy, olen lentokoneessa matkalla kohti yhtä unelmaani.

 

Tiina Penttilä

diakoniatyöntekijä

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: