Kello varastettu

Kellokosken kirkon kello varastettiin

Kellokosken kirkon ensimmäinen kirkonkello on varastettu telineestään. Varkaus huomattiin lauantaina 14.9.2013. Tapahtuneesta on tehty rikosilmoitus.

Kello on riippunut telineessään Kellokosken kirkon edessä. Varas oli sahannut poikki kettingin, ja vienyt kellon mennessään. Kyseessä on joko ilkivalta tai sitten kello on viety sulatettavaksi muuhun käyttöön.

Kirkkoherra Ulla Rosenqvist sai tiedon varkaudesta tuoreeltaan.

- Olen järkyttynyt. Onhan se sääli että jopa kirkon kellot kelpaa rosvoille, Rosenqvist sanoo.

Vuonna 1792 valettu kello on Kirkkohallituksessa työskentelevän museoalan tutkijan Nina Lempan mukaan valettu pronssi-kupari-seoksesta.

- Kellon arvoa ei voi mitata, koska se on kulttuurihistoriallisesti arvokas, Lampa arvioi.

Uuden vastaavan kellon hinta on tuhansia euroja.

Asiasta jotain tietäviä pyydetään laittamaan sähköpostia osoitteeseen **@**. Kellon löytymiseen johtavasta vihjeestä maksetaan palkkio.

Ensimmäisenä asiasta uutisoi verkkouutisissaan Helsingin Sanomat (http://www.hs.fi/kotimaa/a1379209010449).

16.9.2013

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):