Isät ja pojat
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Isät ja pojat

Osallistuin isien ja poikien leirille Kirkkonummella Räfsön saarella. Ohjelmaan kuului kalastusvälineiden askartelua, kalastusmatka oikealla kalastusveneellä, jousi- ja ilmakivääriammuntaa, saunomista, aamu- ja iltahartaudet sekä sunnuntain messu ja kalastuskilpailu.

Siis melko lailla kalastuspainotteista, mutta sopi minulle. Tartun mielelläni onkeen. Ja siinä on sitä jotakin, kun kala tarttuu koukkuun!

Isien ja poikien vuorovaikutus oli mielenkiintoista seurattavaa. Varmaan siksikin, ettei itselle ole poikalapsia siunaantunut. Pojat olivat enimmäkseen alakouluikäisiä. Kaikesta näki, että pojat olivat täpinöissään ammunnasta ja kalastuksesta. Innokkaimmat lähtivät sunnuntain kalastuskilpailussa etsimään hyvää kalastuspaikkaa juosten. Totta kai, koska aikaakin oli vain kolme tuntia! Isät nauttivat silminnähden poikien innosta ja osallistumisesta.

Siinä ei välttämättä paljon jutella, kun kädessä on mato-onki tai virveli. Eikä ainakaan vaatteista tai kampauksista, kuten tytöillä on tapana. Näinpä se taitaa olla, että nimenomaan toiminta on miehillä ja pojilla se juttu, jonka kautta luonteva yhteyskin syntyy. Tilanne on sinänsä mielekäs, kun saa tehdä ja toimia. Keskustelut, ehkä syvällisemmätkin, syntyvät sitten siinä toiminnan äärellä, jos ovat syntyäkseen.

Leiriltä oli hyvä jatkaa mies- ja poikapohdinnoistaan kohti Miesten maailma –toimintaa, joka alkaa Russalla 3.10. Toiminnan idean muotoilimme näin: ”Miesten maailma on toimintaa työikäisille miehille hyvässä seurassa. Lähde mukaan virkistämään ruumista, sielua ja henkeä. Etsimme myös väyliä ihmisten auttamiseksi.” Tarkoitus ei ole paaluttaa etukäteen tiukkaa sapluunaa, mitä teemme, vaan olkoon toimintamme osallistujiensa näköistä. Mielenkiinnolla odotan mitä tästä tulee!

Lauri Seppänen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: