Lahja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lahja

Sivistyssanakirjassa lahja määritellään vapaaehtoisesti ja vastikkeetta toiselle luovutettavaksi esineeksi.

Näinhän se on, että lahjasta tulee mieleen antaminen ja saaminen. Lahjan antaja saa kokea antamisen riemua ja vastaanottaja saamisen iloa. Uskon, ettei kukaan pahastu lahjan saamisesta ja toisaalta lahjanantajan ei tarvitse murehtia mitä saaja lahjalla tekee. Hän voi vain toivoa, että lahja tuo iloa elämään.

Mitä antaa lahjaksi ihmiselle, jolla on jo kaikkea? Miten olisi Toisenlainen Lahja? Hankkimalla lääkkeitä, vuohen, ompelukoneen tai jonkun muun Toisenlaisen Lahjan voi osoittaa, että välittää niin lahjan saajasta kuin kaukaisesta lähimmäisestä.

Toisenlaisia Lahjoja saa hankittua Kirkon Ulkomaanavun kautta. Lahjoituksesta saa sähköisen tai perinteisen postikortin, jossa kerrotaan hankitun lahjan merkityksestä kehitysmaiden ihmisille. Kortilla voi ilahduttaa itselle läheistä ihmistä merkki- tai juhlapäivänä.

Omakohtainen kokemukseni Toisenlaisen Lahjan antamisesta on ollut myönteistä. Ihmiset ovat sanoneet, etteivät olisi voineet saada parempaa lahjaa. Heillä on jo kaikkea ja on hieno, että heille annetulla lahjalla voidaan auttaa köyhissä oloissa eläviä kehitysmaiden ihmisiä.

Voisitko sinä kuvitella ostavasi Toisenlaisen lahjan läheisellesi?

Tiina Penttilä

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: